Táhni za lidská práva

Benefiční šachová partie Davida Navary pro Amnesty International

Dlouholetý podporovatel Amnesty International a šachový velmistr David Navara sehraje dne 26. května benefiční simultánní partii na podporu kampaně Amnesty International. Jeho protivníky budou hráči, kteří si troufají vyzvat jednu z největších postav světového šachu. Akce se koná pod záštitou Amnesty International ČR (AI ČR).

V pražském Hotelu Golf se v sobotu 26. 5. 2012 odehraje jedinečná benefiční akce Táhni za lidská práva, kterou pořádá nezisková organizace Amnesty International ČR. Její dlouholetý podporovatel David Navara sehraje během jediného dne simultánní partii s celkem pětačtyřiceti hráči.

Součástí programu bude také rozbor jednotlivých tahů vedený Davidem Navarou. Ten se v současné době pohybuje na absolutní špičce českého a světového šachu. Mezinárodní úspěchy přitom sbírá už od útlého věku.

Je nám ctí spolupracovat s takovou osobností světového šachu jakou je David Navara. Pomáhá nám poukázat na to, jak snadno lze táhnout proti porušování lidských práv – například šachovou partií pro Amnesty,“ říká Mark Martin, ředitel Amnesty International ČR.

Výtěžek z akce poputuje na podporu kampaně Amnesty International za tři nespravedlivě vězněné nazvané „3 minuty stačí“. Tuto kampaň vede AI již druhým rokem. V loňském roce ji slavnostně zahájil Václav Havel, během kampaně byl jeden ze tří nespravedlivě vězněných propuštěn. Letos bude AI usilovat t o propuštění Beháre Hedájatové, íránské aktivistky za práva žen, která si odpykává devět a půl roku vězení, tibetského dokumentaristy Dhondhupa Wangčchena uvězněného na šest let a kamerunského studenta Jean–Claude Rogera Mbedeho, odsouzeného ke třem letem vězení za údajnou homosexualitu.

Kampaň upozorňuje na to, jak snadné je pomáhat – stačí Vám k tomu pouhé 3 minuty. Více informací naleznete na www.3minutystaci.cz nebo www.amnesty.cz. Pokud Vám nejsou lidská práva lhostejná a chcete vyzvat jednu z největších postav světového šachu, přihlaste se na webové stránce www.tahnizalidskaprava.cz nebo v kanceláři AI ČR v Provaznické ulici 3, Praha 1. Počet míst je omezen.

KDY: sobota 26. 5. 2012

KDE: Hotel Golf, Plzeňská 103/215c, 150 00 Praha 5

REGISTRACE/AKREDITACE: www.tahnizalidskaprava.cz, nebo v kanceláři AI ČR v Provaznické ul. 3, P 1

8.11.2019

Dobrovolník/ice na pomoc s vánočním večírkem Amnesty

V Amnesty International se letos chystá opravdu velký vánoční večírek a my bychom k tomu potřebovali pár pomocných rukou, nějakou tu hlavu navíc a nohy se taky budou hodit. Bude to VELKÉ a bude to ZÁBAVA, ale čas nás tlačí a hromady práce limitují. Pomůžeš nám?

1.9.2018

Šest tajemství šťastné a úspěšné třídy. Českým učitelům je prozradila dnešní pedagogická celebrita Dylan Wiliam

Víte, že i pedagogika má své celebrity? Jedna z nich se jmenuje Dylan Wiliam a je tak respektovaný, že britská vláda investovala v přepočtu dvě miliardy korun na proškolení většiny učitelů jeho metodami. Tento týden poprvé navštívil Prahu a více než stovka českých učitelů díky němu možná začne v pondělí učit lépe. Podle něj k tomu stačí šest jednoduchých kroků.

27.12.2018

Chlapec s nemocí motýlích křídel chodí do školy, píše jen tiskacím písmem

Teprve sedmé narozeniny oslavil nedávno Radeček Neuschl z Plesné. Za tu dobu však zakusil tolik bolesti, jako jiní možná nezažijí za celý život. Od narození totiž trpí nemocí motýlích křídel.

24.1.2019

Budu hrát svou hudbu

Jak mladí v Rusku reagují muzikou na politiku.