Shell porušuje práva lidí v Nigérii

  Článek

Zastavte mučení publikován 24.4.2012

Společnost Shell je odpovědná za jednu z největších ropných katastrof v dějinách. Oblast delty řeky Niger se doslova topí v ropě, protože zde už 50 let dochází k únikům při její těžbě. Loni firma Shell konečně přiznala odpovědnost za ropné úniky v Nigérii - máme tedy nevídanou příležitost přimět ji k nápravě. Pojďte s námi před valnou hromadou společnosti Shell ukázat její české pobočce, že jako spotřebitelé trváme na odpovědném přístupu ropného giganta k přírodě i lidským právům!

Your browser does not have the necessary plugin to display this content.

CO: Nigérie mě tankujeCyklohappening za nápravu ropné katastrofy

KDE: na čerpací stanici firmy Shell – adresa roh ulic Vídeňská a U krčského nádraží, Praha 4. Akce bude zahájena před pobočkou firmy Shell v Praze - ul. Antala Staška 2027/79, Praha 4, metro Budějovická.

KDY: středa 25. dubna 2012, od 18:30 na pumpě, od 18:00 před sídlem společnosti Shell

Aktuální petice

  Egypt

Egyptský bloger ve vězení za urážku soudnictví

Alaa Abdel Fattah, známý egyptský bloger a politický aktivista, byl v minulosti opakovaně zadržen za veřejné projevy proti tamním diktátorským režimům. Od roku 2015 si odpykává pětiletý trest kvůli údajnému vyvolávání demonstrace v roce 2013 a za příspěvky na Twitteru. Tam se vyjádřil o egyptských soudech jako o neobjektivních institucích. Případ Alaa Abdel Fattaha si "adoptovala" brněnská skupina Amnesty International, která se intenzivně snaží o jeho propuštění.

 

Aktuální počet podpisů: 1115 Náš cíl: 1300

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...