Zemřel Václav Havel

Amnesty International vyjadřuje hluboký zármutek nad odchodem Václava Havla. Bývalý prezident, spisovatel, dramatik i politický vězeň byl předevím nezlomným a vytrvalým bojovníkem za lidská práva, důstojnost člověka a svobodu slova i myšlení. Velmi si vážíme toho, co Václav Havel nejen pro lidská práva udělal, a děkujeme mu, že nás do posledních chvil významně a hrdě podporoval. Václav Havel se letos u příležitosti oslavy 20 let působení AI v české republice a 50 let od založení ve světě stal čestným členem Amnesty International a je naší povinností i přáním, abychom jeho památku nadále důstojně reprezentovali.

18.10.2019

Setkání středoevropských Amnesty sekcí a výhled do nejbližší budoucnosti

S delší odmlkou se vám znovu hlásím, abych se podělil o úžasný zážitek a zkusil nastínit, co správní rada chystá na podzim a přelom roku. Začněme však nejprve tím zážitkem.

19.7.2019

Egypt: Mučení, bití, elektrické šoky a obcházení příkazů k propuštění

Egyptské úřady opětovně zadržují již nespravedlivě zadržené a nedodržují soudní příkazy k jejich propuštění. Amnesty upozorňuje, že současná situace je alarmujícím signálem toho, jak se rozpadá soudní systém země.

14.2.2019

Krym: YouTube by se neměl podvolit nezákonným požadavkům Ruska

V reakci na zprávy, že ruský mediální regulátor Roskomnadzor nařídil, aby platforma pro hosting videí YouTube odstranila video o vězni svědomí a krymském obránci lidských práv Emir-Useinu Kukuovi , ředitelka Amnesty International Ukrajina Oksana Pokalčuková uvedla:

11.9.2018

Regionální koordinátor/ka