Zemřel Václav Havel

Amnesty International vyjadřuje hluboký zármutek nad odchodem Václava Havla. Bývalý prezident, spisovatel, dramatik i politický vězeň byl předevím nezlomným a vytrvalým bojovníkem za lidská práva, důstojnost člověka a svobodu slova i myšlení. Velmi si vážíme toho, co Václav Havel nejen pro lidská práva udělal, a děkujeme mu, že nás do posledních chvil významně a hrdě podporoval. Václav Havel se letos u příležitosti oslavy 20 let působení AI v české republice a 50 let od založení ve světě stal čestným členem Amnesty International a je naší povinností i přáním, abychom jeho památku nadále důstojně reprezentovali.

1.2.2018

Turecko: Taner Kiliç byl oficiálně volný jen pár hodin!

Tanera nakonec navzdory rozhodnutí soudu 31. ledna nepropustili z vězení. Dál za ním stojí víc než milion lidí ze 194 zemí.

15.6.2017

Turecko: Uvěznění šéfa Amnesty International je obrovská nespravedlivost

Amnesty požaduje okamžité propuštění obránce lidských práv.

2.3.2017

Budoucí ruský prezident teď možná sedí ve vězení…

Spouštíme printovou kampaň The Future President, která odkazuje na digitální projekt o ruském vězení Prisonexit.org.

10.10.2017

Velká Británie: Amnesty odhalila nelegální obchod se zbraněmi s Jižním Súdánem v hodnotě 46 milionů dolarů vyjednaný přímo před očima úřadů

Zpráva zveřejněná dnes Amnesty International odhaluje, jakým způsobem fiktivní firma (tzv. „prázdná skořápka“) z centra londýnského West Endu posloužila jako prostředník v obrovských potenciálních obchodech se zbraněmi do válkou zničeného Jižního Súdánu a dalších zemí, a to díky mezerám v zákonech, které dělají z Velké Británie útočiště pro firmy zapojené do nelegálních převozů zbraní.