Zemřel Václav Havel

Amnesty International vyjadřuje hluboký zármutek nad odchodem Václava Havla. Bývalý prezident, spisovatel, dramatik i politický vězeň byl předevím nezlomným a vytrvalým bojovníkem za lidská práva, důstojnost člověka a svobodu slova i myšlení. Velmi si vážíme toho, co Václav Havel nejen pro lidská práva udělal, a děkujeme mu, že nás do posledních chvil významně a hrdě podporoval. Václav Havel se letos u příležitosti oslavy 20 let působení AI v české republice a 50 let od založení ve světě stal čestným členem Amnesty International a je naší povinností i přáním, abychom jeho památku nadále důstojně reprezentovali.

14.2.2019

Krym: YouTube by se neměl podvolit nezákonným požadavkům Ruska

V reakci na zprávy, že ruský mediální regulátor Roskomnadzor nařídil, aby platforma pro hosting videí YouTube odstranila video o vězni svědomí a krymském obránci lidských práv Emir-Useinu Kukuovi , ředitelka Amnesty International Ukrajina Oksana Pokalčuková uvedla:

28.1.2019

Velká vítězství lidských práv roku 2018

Úspěchy minulého roku v číslech, faktech a příbězích

11.9.2018

Regionální koordinátor/ka

Hledáme regionální koordinátora/ku pro ČR

27.6.2018

Najdu tě – zabiju tě. Americké drony na Blízkém východě

Program dronů je jednou ze základních zbraní takzvané války proti terorismu (War on Terror), ve které je celý svět chápan jako bojiště. Program slouží jak pro špionáž, tak i pro precizní neutralizaci jednotlivých hrozeb národní bezpečnosti USA. V rámci tohoto programu americké zpravodajské služby spolupracují se svými evropskými spojenci – vyměňují data, provádí konzultace atd. V dubnu 2018 Amnesty International vyjádřila obavy ohledně možného zvýšení civilních obětí kvůli rozšíření operací za použití amerických dronů jak v rámci konfliktů, tak mimo ně.