Zemřel Václav Havel

Amnesty International vyjadřuje hluboký zármutek nad odchodem Václava Havla. Bývalý prezident, spisovatel, dramatik i politický vězeň byl předevím nezlomným a vytrvalým bojovníkem za lidská práva, důstojnost člověka a svobodu slova i myšlení. Velmi si vážíme toho, co Václav Havel nejen pro lidská práva udělal, a děkujeme mu, že nás do posledních chvil významně a hrdě podporoval. Václav Havel se letos u příležitosti oslavy 20 let působení AI v české republice a 50 let od založení ve světě stal čestným členem Amnesty International a je naší povinností i přáním, abychom jeho památku nadále důstojně reprezentovali.

14.7.2020

Čtyři aktivisti včetně bývalého vedení Amnesty odsouzeni za terorismus

Taner byl odsouzen k 6 letům a 3 měsícům vězení za členství v teroristické organizaci Fethullaha Gülena.

3.7.2020

Turecko: Odsouzení aktivistů je výsměch spravedlnosti a lidským právům

Čtyři aktivisti včetně bývalého vedení Amnesty odsouzeni za terorismus.

10.2.2020

Tanerovi hrozí až 15 let ve vězení. Rozsudek padne 19.2.

Státní zastupitelství během 10 soudních přelíčení nevneslo do případu žádný posun.

19.7.2019

Egypt: Mučení, bití, elektrické šoky a obcházení příkazů k propuštění

Egyptské úřady opětovně zadržují již nespravedlivě zadržené a nedodržují soudní příkazy k jejich propuštění. Amnesty upozorňuje, že současná situace je alarmujícím signálem toho, jak se rozpadá soudní systém země.