Barma dnes propustila nejméně 120 politických vězňů, podle Amnesty International to však nestačí

  Článek

Zbraně pod kontrolou publikován 12.10.2011

Mapa barmských vězení
Mapa barmských vězení
Podle informací Amnesty International (AI) dnes Barma propustila nejméně 120 politických vězňů. Mezi nimi i některé, kteří byli zadržení v souvislosti s tzv. šafránovou revolucí.

Podle AI se však jedná o první krok a Barma musí propustit všechny politické vězně.Ti tvoří i nadále většinu ze všech vězňů v Barmě vůbec.

„Propuštění politických vězňů vítáme, neodpovídá to však politických slibům, které nedávno dali představitelé Barmy. Pokud počet propuštěných dramaticky nestoupne, jedná se pouze o kosmetické úpravy, než skutečnou proměnu,“ uvedl Benjamin Zawacki, expert AI na Barmu.

Od konce roku 2007 bylo v Barmě z politických důvodů uvězněno více než 2 000 lidí, nejméně polovina z nich kvůli nenásilné účasti na tzv. šafránové revoluci.

Mezi dnes propuštěnými vězni je například komik Zarganar, který byl zadržen v červnu 2008 za své humanitární aktivity během cyklonu Nargis.

Aktuální petice

  Izrael

Amnesty International vyzývá všechny strany konfliktu k okamžitému klidu zbraní a požaduje ukončení zabíjení nevinných civilistů

Nebývalá eskalace konfliktu mezi Izraelem a Hamásem a dalšími ozbrojenými skupinami si vybírá krutou daň na civilistech. Počet obětí je bezprecedentní. S každým dalším dnem se situace stále zhoršuje. Přibývá obětí na životech a humanitární katastrofa v Gaze se prohlubuje. Podepište petici Amnesty a vyzvěte všechny strany konfliktu k okamžitému klidu zbraní, které by ukončilo krveprolití nevinných civilistů a zajistilo přístup nezbytné humanitární pomoci do Gazy.

 

Aktuální počet podpisů: 1159 Náš cíl: 3000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...