Kambodžanku propustili z vězení. Její případ projedná odvolací soud.

Kambodžská aktivistka uvězněná na základě falešných obvinění byla poté, co výzvu Amnesty International za její propuštění podepsalo víc než 85 000 lidí, propuštěna na kauci. Bophovou propustili po soudním přelíčení 22. 11. 2013. Jednání se zúčastnili zástupci neziskových organizací a OSN. Před budovou soudu na mladou aktivistku čekalo několik stovek příznivců a také její manžel s malým synem. Obvinění proti ní zatím nebyla stažena a případ bude znovu projednávat odvolací soud.

16.3.2019

Rusko: domácí vězení Anastasie se prodlužuje, pronásledování opozičních aktivistů se rozšiřuje

"Trestní řízení proti Anastasii je chybné, ruské úřady vytvářejí nenávistný precedens" - tvrdí Marie Struthers, ředitelka kanceláře Amnesty International pro východní Evropu a centrální Asii.

14.3.2019

Lidskoprávní situace v Polsku a Maďarsku: experti Amnesty v Praze

Zhoršující se situace lidských práv u našich sousedů ohrožuje celou Evropu. Odborníci Amnesty přijeli diskutovat s českými politiky a úřady.

13.3.2019

18. 3. v 11:00: Předávka petice - přijďte před íránskou ambasádu!

Petici za Nasrín předáme v pondělí 18. března osobně v 11 hodin. Připomeneme si nejenom 33 let, které by měla Nasrín odsedět ve vězení ale i neuvěřitelných 148 ran bičem.

13.3.2019

Lidovky.cz ke Dni Tibetu před čínskou ambasádou