Amnesty představuje nový spot

Amnesty International s radostí představuje nový spot s názvem Voodoo, který pro organizaci natočil britský režisér Steen Agro ze společnosti Lucky Men Films. Spot byl slavnostně uveden na 46. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, kde ho pokřtil prezident festivalu Jiří Bartoška.

„Většina reklam pracuje s emocemi a snaží se diváka šokovat. My jsme se rozhodli využít komediální prvky. Věříme, že si to lidé spíše zapamatují,“ vysvětluje své záměry režisér Steen Agro. „Myšlenka voodoo pracuje s tím, že lidé mohou ovlivnit věci na druhém konci světa, aniž by byli přímo u samotného dění,“ dodal Agro, který je v České republice známý například svojí černou komedií Sklapni a zastřel me (Shut up and Shoot me, 2005). Ta byla uvedena na MFF KV v roce 2006 v rámci prestižní sekce Variety´s Critics´ Choice.

Spot byl vytvořen u příležitosti 50. narozenin Amnesty International a na karlovarském festivalu ho slavnostně pokřtil prezident festivalu Jiří Bartoška, který spot také namluvil.

Natáčení probíhalo v dubnu letošního roku v prostorách Psychiatrické léčebny Bohnice, za kamerou stál jeden jeden z nejvyhledávanějších kameramanů v České republice Martin Šácha.

"Máme radost, že filmoví profesionálové podpořili myšlenky a cíle Amnesty International. Ten spot je jedinečný, budeme rádi, když se lidem zalíbí. A hlavně, když je přesvědčí, že pomáhat s Amnesty má smysl," sdělila Kateřina Šaldová z AI.

Více na www.3minutystaci.cz.

20.3.2019

Místo známek individuální přístup. Projekt Univerzity Karlovy chce pedagogy učit formativní hodnocení

Děti by už možná do budoucna nemusely ze školy nosit vysvědčení jen se známkami. Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy startuje společně s organizací EDUkační LABoratoř projekt, který bude učitele vzdělávat v takzvaném formativním hodnocení. Pedagogové při něm nehodnotí pomocí klasického známkování, ale snaží se hodnotit pokrok každého žáka individuálně a jinou funkci má i zpětná vazba. Tématu se věnuje Radiožurnál.

8.2.2019

Jana Straková: Stav celé společnosti závisí na tom, jak vzdělaná a kultivovaná je ta nejméně vzdělaná část populace

Docentka Jana Straková působí v Ústavu výzkumu a rozvoje vzdělávání Pedagogické fakulty Univerzity Karlovy. Dlouhodobě bojuje za vysokou kvalitu a rovnost ve veřejném vzdělávání. Vytrvale upozorňuje na to, že vzdělávací výsledky českých dětí extrémně závisí na tom, do jaké školy děti chodí, v jak bohatém regionu žijí a jaké mají rodinné zázemí. Jana Straková je lídrem v prosazování rovného přístupu ke vzdělávání pro všechny děti. Za to získala Cenu Nadace České spořitelny. Rozhovor s Janou Strakovou vznikl při příležitosti udělení ceny.

8.6.2018

Rusko musí propustit ukrajinského filmového režiséra Olega Sencova

Amnesty International žádá o okamžité propuštění ukrajinského filmového režiséra Olega Sencova.

4.8.2018

Ben Stiller: Musíme udělat víc, abychom ukázali solidaritu s uprchlíky

Zatímco Hollywood bojuje za ukončení rozdělování rodin na americké hranici, nově jmenovaný Velvyslanec dobré vůle UNHCR se podělil o urgentní zjištění z jeho nedávné cesty do Guatemaly: "Jen pár lidí může vyprávět svůj příběh bez obrovského strachu."