Amnesty představuje nový spot

Amnesty International s radostí představuje nový spot s názvem Voodoo, který pro organizaci natočil britský režisér Steen Agro ze společnosti Lucky Men Films. Spot byl slavnostně uveden na 46. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, kde ho pokřtil prezident festivalu Jiří Bartoška.

„Většina reklam pracuje s emocemi a snaží se diváka šokovat. My jsme se rozhodli využít komediální prvky. Věříme, že si to lidé spíše zapamatují,“ vysvětluje své záměry režisér Steen Agro. „Myšlenka voodoo pracuje s tím, že lidé mohou ovlivnit věci na druhém konci světa, aniž by byli přímo u samotného dění,“ dodal Agro, který je v České republice známý například svojí černou komedií Sklapni a zastřel me (Shut up and Shoot me, 2005). Ta byla uvedena na MFF KV v roce 2006 v rámci prestižní sekce Variety´s Critics´ Choice.

Spot byl vytvořen u příležitosti 50. narozenin Amnesty International a na karlovarském festivalu ho slavnostně pokřtil prezident festivalu Jiří Bartoška, který spot také namluvil.

Natáčení probíhalo v dubnu letošního roku v prostorách Psychiatrické léčebny Bohnice, za kamerou stál jeden jeden z nejvyhledávanějších kameramanů v České republice Martin Šácha.

"Máme radost, že filmoví profesionálové podpořili myšlenky a cíle Amnesty International. Ten spot je jedinečný, budeme rádi, když se lidem zalíbí. A hlavně, když je přesvědčí, že pomáhat s Amnesty má smysl," sdělila Kateřina Šaldová z AI.

Více na www.3minutystaci.cz.

11.10.2017

Xenofobní volební spot Bloku proti islamizaci. Česká televize podala trestní oznámení

5.10.2017

Miloslava Stará: Společné vzdělávání je přirozená věc

„Inkluze lidí se zdravotním postižením by měla být v dnešní době samozřejmostí, bohužel však stále není,“ říká Miloslava Stará, speciální pedagožka, která letos oslavila své osmdesáté narozeniny a celý svůj profesní život se věnuje především dětem a dospělým s Downovým syndromem a jejich rodinám.