Ministerstvo spravedlnosti přeposlalo dopisy od Amnesty žalobci

Právnička Hakan Yamana naznačila, že se vyšetřování Hakanova případu blíží ke konci. Obhajoba získala jména pěti velitelů zásahové policie, kteří byli ve službě v den útoku na Hakana. Během února proti nim bude zahájeno soudní řízení. Ministerstvo spravedlnosti přeposlalo 950 dopisů od Amnesty International obžalobě. Hakan zatím obdržel přes 4200 dopisů solidarity ze všech koutů světa včetně České republiky. Dopisy psali lidé v rámci akce Maraton psaní dopisů. Hakan vyjádřil svůj dík: „Velmi mě potěšilo, co jste pro mě udělali. Děkuji vám všem za podporu. Dopisy solidarity mě opravdu dojaly.“

18.9.2019

Propuštěný Sencov děkuje Amnesty za 22 kg dopisů

Hned po propuštění z ruského vězení poděkoval ukrajinský filmař Oleg Sencov hnutí Amnesty za neúnavnou práci na jeho případu.

19.7.2019

Dcera Ševčenkové děkuje příznivcům Amnesty za podporu!

Dcera Ševčenkové sdílela na Facebooku poděkování za dopisy solidarity, které příznivci Amnesty posílají rodině.

26.4.2019

Polské aktivistky podpořilo na 75 tisíc lidí!

Přes 75 tisíc lidí podpořilo čtrnáct polských žen napadených během pochodu pořádaného u příležitosti Dne nezávislosti ve Varšavě.

17.7.2019

Čína: Živý řetěz na Pražském hradě upozorní na zločiny proti lidskosti

V pátek 19. července od 11. hodin se na Pražském hradě uskuteční happening upozorňující na zločiny proti lidskosti v Číně. Amnesty na tato porušování práv dlouhodobě upozorňuje a akci také symbolicky podpoří.