S členy COFADEH o významu Maratonu psaní dopisů

Tým Amnesty International pro Střední Ameriku získal od členů COFADEH krátké vyjádření: „Kampaň Maraton psaní dopisů, kterou zorganizovala Amnesty International, přišla pro COFADEH ve správnou chvíli. Honduras je diktátorská země a beztrestnost se stala státní politikou. Díky kampani nám byla poskytnuta mezinárodní podpora, která nám umožňuje pokračovat v naší práci. Obhajoba a prosazování lidských práv se v Hondurasu staly riskantní činností. My jsme však přesvědčeni, že hájení lidských práv není zločin, ale univerzální právo.“ Na otázku, zda se podařilo ochránit bezpečí členů COFADEH, odpověděli: „Věříme, že kampaň Amnesty do značné míry odradila útoky a hrozby, které jsme v nedávné době zažili. V posledních dvou měsících nebyly hlášeny žádné incidenty týkající se ohrožení bezpečnosti našich členů a jejich blízkých. Nicméně to ještě neznamená konečné vítězství. Za nejdůležitější přínosy kampaně považujeme zviditelnění naší práce, respekt a uznání činnosti COFADEH a úspěch naší hlavní koordinátorky Berthy Olivy, která obdržela ocenění za svou práci na 30. ročníku Cen za lidská práva v žurnalistice v Latinské Americe. V rámci kampaně jsme obdrželi přibližně 5000 dopisů solidarity z celého světa.“

9.12.2019

Dobrovolnická výpomoc na kampani Maraton psaní dopisů

Amnesty International ČR hledá dobrovolníky a dobrovolnice, kteří by se podíleli na tvorbě závěrečné zprávy z kampaně Maraton psaní dopisů 2019.

4.12.2019

Miliony dopisů s Amnesty - letos za děti, studenty a mladé do 26 let

Amnesty pořádá kolem Dne lidských práv největší světovou kampaň: Maraton psaní dopisů

3.10.2019

Podpořte Marinel i v rámci akce Maraton psaní dopisů!

20.3.2019

Giyas Ibrahimov a Bayram Mammadov, mladí aktivisté z Ázerbájdžánu jsou konečně na svobodě!

Mladí aktivisté byli propuštěni na základě prezidentské milosti udělené 16. března 2019.