S členy COFADEH o významu Maratonu psaní dopisů

Tým Amnesty International pro Střední Ameriku získal od členů COFADEH krátké vyjádření: „Kampaň Maraton psaní dopisů, kterou zorganizovala Amnesty International, přišla pro COFADEH ve správnou chvíli. Honduras je diktátorská země a beztrestnost se stala státní politikou. Díky kampani nám byla poskytnuta mezinárodní podpora, která nám umožňuje pokračovat v naší práci. Obhajoba a prosazování lidských práv se v Hondurasu staly riskantní činností. My jsme však přesvědčeni, že hájení lidských práv není zločin, ale univerzální právo.“ Na otázku, zda se podařilo ochránit bezpečí členů COFADEH, odpověděli: „Věříme, že kampaň Amnesty do značné míry odradila útoky a hrozby, které jsme v nedávné době zažili. V posledních dvou měsících nebyly hlášeny žádné incidenty týkající se ohrožení bezpečnosti našich členů a jejich blízkých. Nicméně to ještě neznamená konečné vítězství. Za nejdůležitější přínosy kampaně považujeme zviditelnění naší práce, respekt a uznání činnosti COFADEH a úspěch naší hlavní koordinátorky Berthy Olivy, která obdržela ocenění za svou práci na 30. ročníku Cen za lidská práva v žurnalistice v Latinské Americe. V rámci kampaně jsme obdrželi přibližně 5000 dopisů solidarity z celého světa.“

3.10.2017

Maraton psaní dopisů 2017

20.10.2016

Zapojte se do prosincového Maratonu psaní dopisů

16.12.2016

Deník ve velkém o Maratonu psaní dopisů 2016

23.1.2017

Milion podpisů pro Edwarda!

Děkujeme všem za účast v Maratonu psaní dopisů. Pro Edwarda jsme shromáždili přes 1 milion podpisů a kampaň i po inauguraci nového prezidenta USA pokračuje.