Kaddáfí musí zastavit popravy v ulicích

  Článek

Zbraně pod kontrolou publikován 22.2.2011

Od začátku nepokojů v Libyi umírají každý den desítky lidí, kteří se rozhodli protestovat proti současnému režimu Muammara Kaddáfího. Amnesty International apeluje na oficiální představitele státu, aby zastavili řetězové zabíjení demonstrantů a zajistili kontrolu nad chováním bezpečnostních složek.

Muammar Kaddáfí
Muammar Kaddáfí

Podle očitých svědků došlo jen v pátek 18. února k zabití 34 lidí, kteří byli střeleni do hlavy či krku. Další desítky protestujících byly zraněny.

„Zdá se, že vůdce Libye nařídil svým vojákům zastavit protesty doslova za každou cenu. Tedy i za cenu zabíjení,“ uvedl Malcom Smart, ředitel Amnesty International pro Blízký východ a severní Afriku.

„Kaddáfího ozbrojené síly používají proti demonstrantům ostré náboje. Výsledek takového chování je zřejmý. Situace eskaluje opravdu každým dnem a mrtvých je stále víc,“ dodal Smart.

Aktuální petice

  Izrael

Amnesty International vyzývá všechny strany konfliktu k okamžitému klidu zbraní a požaduje ukončení zabíjení nevinných civilistů

Nebývalá eskalace konfliktu mezi Izraelem a Hamásem a dalšími ozbrojenými skupinami si vybírá krutou daň na civilistech. Počet obětí je bezprecedentní. S každým dalším dnem se situace stále zhoršuje. Přibývá obětí na životech a humanitární katastrofa v Gaze se prohlubuje. Podepište petici Amnesty a vyzvěte všechny strany konfliktu k okamžitému klidu zbraní, které by ukončilo krveprolití nevinných civilistů a zajistilo přístup nezbytné humanitární pomoci do Gazy.

 

Aktuální počet podpisů: 1159 Náš cíl: 3000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...