Amnesty International spouští nový webový portál proti diskriminaci v Evropě

16. listopadu 2010 startuje nový web Amnesty International www.fightdiscrimination.eu, který upozorňuje na problém diskriminace v Evropě. Jeho spuštění je načasováno právě na Mezinárodní den proti netoleranci.

Ilustrační foto.
Stránky se zaměřují na činnost Amnesty International v oblasti diskriminace v Evropě a nabízí řadu možností jak se do boje proti ní zapojit. „S diskriminačními praktikami se v Evropě setkává mnoho lidí. Nemohou se často dovolat ani svých základních práv,“ uvedl Nicolas Berger, ředitel Evropské kanceláře AI. „Vlády, instituce i lidé musí začít okamžitě jednat. Musíme zabránit škodám, které diskriminace má na celou společnost,“ dodal.

Nejrůznější formy diskriminace představují jeden z nejzávažnějších lidskoprávních problémů v Evropě. Zasahují miliony lidí po celém kontinentě, ať už se jedná o etnické menšiny (a zejména Romy), náboženské skupiny či lesby, gaye nebo transgender osoby. Ti všichni jsou denně vystaveni sociálnímu vyloučení, setkávají se s předsudky a stereotypy a nemohou se dovolat svých základních práv a svobod.

Webový portál www.fightdiscrimination.eu nabízí informace o tématu diskriminace, uvádí konkrétní příklady z kampaní Amnesty International (např. LGBT, rasismus, náboženská diskriminace apod.). Skrze stránky se také můžete zapojit do činnosti AI a sledovat aktuální dění v této oblasti.

Bojujte s námi proti diskriminaci! Navštivte www.fightdiscrimination.eu

30.9.2019

Brazilská policie zadržela dva muže podezřelé z vraždy Marielle

Rok po smrti Marielle dopadla policie dva muže podezřelé z její vraždy

21.5.2019

Nevládky vyzývají předsedu Senátu Kuberu k omluvě za výroky z Terezína

Organizace posílají Jaroslavu Kuberovi otevřený dopis kvůli projevu na tryzně v Terezíně.

21.1.2019

Homosexuálům v Čečensku hrozí mučení a smrt, nejméně dva lidé zemřeli

Od konce prosince policie v Čečensku zadržela a mučila minimálně čtyřicet osob podezřelých z homosexuality, nejméně dva lidé byli údajně umučeni k smrti.

17.8.2018

Polsko: Hrdinkou proti své vůli

Hlavní soudkyně polského Nejvyššího soudu Malgorzata Gersdorfová se pro mnohé Poláky stala symbolem boje za nezávislé soudnictví a spravedlnost.