Amnesty International spouští nový webový portál proti diskriminaci v Evropě

16. listopadu 2010 startuje nový web Amnesty International www.fightdiscrimination.eu, který upozorňuje na problém diskriminace v Evropě. Jeho spuštění je načasováno právě na Mezinárodní den proti netoleranci.

Ilustrační foto.
Stránky se zaměřují na činnost Amnesty International v oblasti diskriminace v Evropě a nabízí řadu možností jak se do boje proti ní zapojit. „S diskriminačními praktikami se v Evropě setkává mnoho lidí. Nemohou se často dovolat ani svých základních práv,“ uvedl Nicolas Berger, ředitel Evropské kanceláře AI. „Vlády, instituce i lidé musí začít okamžitě jednat. Musíme zabránit škodám, které diskriminace má na celou společnost,“ dodal.

Nejrůznější formy diskriminace představují jeden z nejzávažnějších lidskoprávních problémů v Evropě. Zasahují miliony lidí po celém kontinentě, ať už se jedná o etnické menšiny (a zejména Romy), náboženské skupiny či lesby, gaye nebo transgender osoby. Ti všichni jsou denně vystaveni sociálnímu vyloučení, setkávají se s předsudky a stereotypy a nemohou se dovolat svých základních práv a svobod.

Webový portál www.fightdiscrimination.eu nabízí informace o tématu diskriminace, uvádí konkrétní příklady z kampaní Amnesty International (např. LGBT, rasismus, náboženská diskriminace apod.). Skrze stránky se také můžete zapojit do činnosti AI a sledovat aktuální dění v této oblasti.

Bojujte s námi proti diskriminaci! Navštivte www.fightdiscrimination.eu

17.8.2018

Polsko: Hrdinkou proti své vůli

Hlavní soudkyně polského Nejvyššího soudu Malgorzata Gersdorfová se pro mnohé Poláky stala symbolem boje za nezávislé soudnictví a spravedlnost.

25.4.2018

LGBT+ komunita může mít na nadcházejícím fotbalovém šampionátu v Rusku problémy

Sáhnutí na zadek – 15 dní za mřížemi. Projevení náklonnosti – pokuta 5000 rublů. Pusa – deportace. Až takhle extrémní můžou být důsledky aplikace ruského zákona proti propagaci homosexuality. Amnesty na to poukazuje v nové kampani spojené s fotbalem.

13.6.2018

Nejodvážnější tým fotbalového mistrovství, o kterém jste nikdy neslyšeli

Rusko pořádá MS ve fotbale. Amnesty postavila 33. tým - tým Odvážných.