Amnesty International spouští nový webový portál proti diskriminaci v Evropě

  Článek

Diskriminace publikován 16.11.2010

16. listopadu 2010 startuje nový web Amnesty International www.fightdiscrimination.eu, který upozorňuje na problém diskriminace v Evropě. Jeho spuštění je načasováno právě na Mezinárodní den proti netoleranci.

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.
Stránky se zaměřují na činnost Amnesty International v oblasti diskriminace v Evropě a nabízí řadu možností jak se do boje proti ní zapojit. „S diskriminačními praktikami se v Evropě setkává mnoho lidí. Nemohou se často dovolat ani svých základních práv,“ uvedl Nicolas Berger, ředitel Evropské kanceláře AI. „Vlády, instituce i lidé musí začít okamžitě jednat. Musíme zabránit škodám, které diskriminace má na celou společnost,“ dodal.

Nejrůznější formy diskriminace představují jeden z nejzávažnějších lidskoprávních problémů v Evropě. Zasahují miliony lidí po celém kontinentě, ať už se jedná o etnické menšiny (a zejména Romy), náboženské skupiny či lesby, gaye nebo transgender osoby. Ti všichni jsou denně vystaveni sociálnímu vyloučení, setkávají se s předsudky a stereotypy a nemohou se dovolat svých základních práv a svobod.

Webový portál www.fightdiscrimination.eu nabízí informace o tématu diskriminace, uvádí konkrétní příklady z kampaní Amnesty International (např. LGBT, rasismus, náboženská diskriminace apod.). Skrze stránky se také můžete zapojit do činnosti AI a sledovat aktuální dění v této oblasti.

Bojujte s námi proti diskriminaci! Navštivte www.fightdiscrimination.eu

Aktuální petice

  Kanada

Žádáme spravedlnost pro děti původních obyvatel v Kanadě. Přidáte se?

V květnu 2021 byly v areálu bývalé internátní školy pro původní obyvatele v kanadském městě Kamloops nalezeny ostatky 215 dětí. Instituce byla součástí sítě internátních škol, která se zaměřovala na asimilaci dětí původních obyvatel Kanady. Děti ve školách čelily psychickému a fyzickému násilí a sexuálnímu obtěžování. Nesměly mluvit mateřským jazykem, nucená převýchova se soustřeďovala i na zvyky a tradice, které vlivem výuky částečně zanikly.

 

Aktuální počet podpisů: 1151 Náš cíl: 3000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...