Aun Schan Su Ťij je na svobodě, v Barmě ale ještě není vyhráno

Amnesty International vítá osvobození Aun Schan Su Ťij. V Barmě však nadále zůstává více než 2 200 dalších vězňů svědomí, kteří jsou vystaveni krutým podmínkám jen proto, že nenásilně vyjádřili svůj názor. AI požaduje okamžité propuštění všech těchto vězňů, 13. listopad byl jen začátek.

14.11.2017

Týden: Barma pod tlakem, armáda popírá zločiny.

20.12.2017

Barma: „Pobuřující“ odmítnutí přístupu nejvyšším představitelům OSN

Jako reakci na zprávu, že orgány Barmy odmítly přístup zvláštnímu zpravodaji OSN Yanghee Leeovi, James Gomez, ředitel Amnesty International pro jihovýchodní Asii a Pacifik, řekl: „Barmská armáda tvrdí, že v posledních měsících nedělá nic špatného. Pokud ano, úřady by neměly mít co skrývat – proč tedy odmítají přístup nezávislým a nestranným vyšetřovatelům?“

26.11.2017

Barma: Návrat Rohingů je nemyslitelný, dokud neskončí systém apartheidu

V reakci na zprávy, že vlády Barmy a Bangladéše podepsaly dohodu o návratu téměř milionu Rohingů uprchlých do Bangladéše, Charmain Mohamed, ředitel Amnesty International pro práva uprchlíků a migrantů, řekl:

16.5.2017

Obránci lidských práv v ohrožení

Amnesty International startuje novou celosvětovou kampaň BRAVE (Odvážní), která má vést k zastavení útoků na obránce lidských práv.