Hamas musí zastavit zabíjení civilistů, vyzývá AI

  Článek

Zbraně pod kontrolou publikován 7.9.2010

Amnesty International tvrdě odsuzuje nedávné útoky na izraelské civilisty na Západním břehu Jordánu. Vyzýváme ozbrojené palestinské skupiny, které vyhrožují dalšími útoky, aby od svých záměrů upustily. Takové poselství zaznělo v dopise, kterým apelujeme na představitele hnutí Hamas.

Šejch Ahmad Ismail Jásin, zakladatel organizace Hamas.
Šejch Ahmad Ismail Jásin, zakladatel organizace Hamas.
Útoky, při nichž byli zabiti čtyři Izraelci, včetně těhotné ženy, byly spáchány na přelomu sprna a září. Civilisté byli zastřeleni v autě poblíž osady Kiryat Arba, další dva Izraelci byli postřeleni den na to. Oba případy mají podle dostupných informací na svědomí vojenské odnože hnutí Hamas - Brigády mučedníka Izz ad-Dína al-Kasáma. Ve svých reakcích to nepřímo potvrdil i mluvčí Hamasu Samí Abú Zahrí. Ozbrojené palestinské jednotky také uvedly, že další útoky mohou následovat jako reakce na obnovení vyjednávání mezi Izraelem a představiteli Palestinské samosprávy, které bylo opětovně zahájeno 2. září.

Amnesty International dlouhodobě sleduje situaci v tomto regionu a odsuzuje veškeré útoky na civilisty spáchané kteroukoliv ze zúčastněných stran.

Aktuální petice

  Izrael

Amnesty International vyzývá všechny strany konfliktu k okamžitému klidu zbraní a požaduje ukončení zabíjení nevinných civilistů

Nebývalá eskalace konfliktu mezi Izraelem a Hamásem a dalšími ozbrojenými skupinami si vybírá krutou daň na civilistech. Počet obětí je bezprecedentní. S každým dalším dnem se situace stále zhoršuje. Přibývá obětí na životech a humanitární katastrofa v Gaze se prohlubuje. Podepište petici Amnesty a vyzvěte všechny strany konfliktu k okamžitému klidu zbraní, které by ukončilo krveprolití nevinných civilistů a zajistilo přístup nezbytné humanitární pomoci do Gazy.

 

Aktuální počet podpisů: 1134 Náš cíl: 3000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...