Odsouzení smrtících útoků v Moskvě

  Článek

Zastavte mučení publikován 30.3.2010

Amnesty International bezvýhradně odsoudila bombové útoky, které si v moskevském metru vyžádaly 37 lidských životů, další desítky lidí utrpěly zranění.

Podle dostupných zpráv útok spáchaly sebevražedné atentátnice. K odpovědnosti za tento zločin se dosud nepřihlásila žádná skupina. „Tak děsivý čin proti životům civilistů není možné ničím ospravedlnit. Pachatelé tohoto zločinu musí být postaveni před spravedlnost a zodpovídat se před soudem, který proběhne v souladu s mezinárodními standardy,“ uvedla Halya Gowan, ředitelka programu AI pro Evropu a střední Asii.Ruské úřady by však v reakci na útoky neměly přistoupit k omezování lidských práv.

Aktuální petice

  Egypt

Egyptský bloger ve vězení za urážku soudnictví

Alaa Abdel Fattah, známý egyptský bloger a politický aktivista, byl v minulosti opakovaně zadržen za veřejné projevy proti tamním diktátorským režimům. Od roku 2015 si odpykává pětiletý trest kvůli údajnému vyvolávání demonstrace v roce 2013 a za příspěvky na Twitteru. Tam se vyjádřil o egyptských soudech jako o neobjektivních institucích. Případ Alaa Abdel Fattaha si "adoptovala" brněnská skupina Amnesty International, která se intenzivně snaží o jeho propuštění.

 

Aktuální počet podpisů: 1115 Náš cíl: 1300

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...