Muzykou za lepšý vzdělání

  Článek

Amnesty International ČR pořádá 9. prosince 2009 v pražském klubu Roxy benefiční koncert s názvem Muzykou za lepšý vzdělání. Na koncertě v předvečer Dne lidských práv zahrají skupiny ŠVIHADLO, TRABAND a THE SPANKERS, které tak podpoří kampaň za rovný přístup dětí ke vzdělání.

Koncert budou moderovat herečka Iva Pazderková & Filip Budák.Jako první na pódiu vystoupí kapela Traband, která v písních mixujecountry motivy, bigbeat, pop a v posledních letech hlavně world music.Na koncertě představí především své poslední album, inspirované českou amoravskou lidovou hudbou, vesnickým kostelním zpěvem a domácímmuzicírováním.Výjimečnou show slibuje i mladá, začínající kapela The Spankers, kteráve své tvorbě kombinuje více hudebních stylů (reggae, funk, rap) seska-offbeatovým rytmem.Koncert uzavře kapela Švihadlo, domácí legenda reaggae hudby spětadvacetiletou tradicí vystupování.Benefiční koncert uzavře kampaň Změníme to!, jejímž cílem bylo zlepšitdostupnost vzdělání pro děti z různých koutů světa. "V Česku se kampaňzaměřuje hlavně na romské děti, které nepřiměřeně často končí v bývalýchzvláštních školách určených ve skutečnosti pro žáky s mentálnímpostižením. Návštěva takových škol ale snižuje šance Romů na lepšíbudoucnost," říká ředitelka Amnesty International ČR Dáša van der Horst.Výtěžek z benefičního koncertu podpoří vzdělávací program AmnestyInternational o lidských právech pro studenty základních a středních škol.Kdo: Traband, Švihadlo, The SpankersKdy: 9.12.2009, 19:00 -- 22:00, poté afterparty DJ Lukáš MickaKde: Roxy, Dlouhá, Praha 1Moderátoři: Iva Pazderková a Filip BudákVstup: 170 Kč/200 Kč Děkujeme mediálním partnerům za laskavou podporu této akce.

Aktuální petice

  Česká republika

Lidská práva a principy právního státu musejí být v Evropě chráněny

Lidé v Maďarsku a Polsku čelí v čím dál větší míře omezování svobody projevu, cenzuře médií, omezování nezávislosti soudů, útokům na příslušníky menšin a dalšímu porušování lidských práv nebo oslabování demokratických hodnot.

 

Aktuální počet podpisů: 3241 Náš cíl: 3500

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...