Neadekvátní podmínky ve vězení

Článek

Ani jeden z 13 uvězněných aktivistů nemá přístup ke specializované lékařské péči. „Za posledních šest měsíců jsem neměl přístup k vyšetření CT (počítačová tomografie), které by umožnilo zjistit, zda se rakovina, kterou jsem trpěl, nevrátila. Vyšetření se má přitom provádět každé dva měsíce,“ uvedl Hassan Mshaima, jeden z aktivistů. Dodal, že podle vězeňské služby je povinností rodin všech uvězněných opozičních aktivistů dodávat do vězení léky. Všech 13 vězňů proti tomu vzneslo námitky s odůvodněním, že léky a lékařská péče patří mezi základní práva všech vězňů. Dr ' Abdel - Jalil al - Singace a Hassan Mshaima se mohli poprvé po deseti měsících setkat se svými rodinami, a to i přesto, že stále odmítají nosit vězeňský mundúr. Všech 13 mužů odmítlo hned po nástupu do vězení nosit vězeňské oblečení. Vedení věznice jim proto nedovolilo žádné návštěvy. Jedenáct z nich začalo mundúry nosit v létě minulého roku. Těm věznice příležitostně návštěvy povoluje. Abdullah al - Mahrous dostal propustku z věznice v lednu 2014, aby se mohl zúčastnit pohřbu své manželky. Úřady opětovně odmítaly jeho prosby, když se pokoušel svou nemocnou ženu navštívit v nemocnici.

Aktuální petice

Bahrajn

Doživotně odsouzený obránce lidských práv má vážné zdravotní problémy. Pomůžete?

Abdulhádí Chavádža je významný obránce lidských práv z Bahrajnu. V roce 2011 byl kvůli svým aktivitám odsouzen k doživotnímu trestu vězení. Ve vězení má vážné zdravotní problémy a je mu odpírán kontakt s dcerami. Abdulhádí Chavádža je vězněm svědomí a měl být okamžitě a bezpodmínečně propuštěn.

Aktuální počet podpisů: 1628 Náš cíl: 3000

Podepíšu