Čeští hudebníci naladili struny pro lidská práva

Kapely a hudebníci jako Kryštof, -123 minut, Čechomor, Čankišou, GreenSmatroll, Jan Burian nebo Alice Springs připomínají lidská práva. V rámci mezinárodního hudebního projektu Small Places Tour se tak přidávají ke stovkám dalších muzikantů z celého světa, kteří se společně rozhodli oslavit 60. výročí přijetí Všeobecné deklarace lidských práv.

"V průběhu dvacátého století jsme se několikrát přesvědčili, že lidský život stále nemá dostatečnou váhu, ať už se to týká rozvojových zemí, tak i vyspělých," uvedl Nikos P. Kuluris z kapely Kryštof, která se k projektu přidala.České kapely tak stojí po boku zahraničních hvězd jako jsou R.E.M., The Edge z U2, Joan Baez, Alanis Morissette nebo Glen Hansard a Markéta Irglová. Společně připomenou, že pro miliony lidí po celém světě je bezpráví nadále realitou. Chtějí získat pozornost například pro 50 vězněných bloggerů v Číně, 2 100 politických vězňů v Barmě nebo 200 000 obětí konfliktu v Dárfúru.Právě názor umělců ve spojení s jejich hudbou může fanoušky inspirovat k tomu, aby o lidských právech přemýšleli."Většinu charitativních hudebních projektů si lidé představují jako megakoncert v některé ze světových metropolí a mají možnost ho vidět maximálně prostřednictvím televizního přenosu. Cílem Amnesty International je přinést spojení hudby a lidských práv do všech měst, ne jen do milionových metropolí," řekla Lenka Pitronová kampaňová koordinátorka Amnesty International.V České republice se k projektu dosud připojili Alice Springs, Anabáze, Čechomor, Jan Burian, Čankišou, Ho Konabos, Greensmatroll, Guločar, Kryštof, -123 minut, Toy, Vladimír Václavek a Miloš Dvořáček a další. Projekt Small Places Tour je otevřen pro každého, není limitován žánrem nebo hudebním stylem a hudebníci se k němu mohou stále připojit. Aktuální seznam koncertů a kapel sledujte zde. Akce vyvrcholí na Den lidských práv 10. prosince 2008.

20.12.2018

Ředitel Google údajně zrušil projekt Dragonfly

Podle neoficiálních zpráv společnost Google zruší aktivity na projektu Dragonfly, který by měl mít možnost cenzurovat vyhledávání na internetu v Číně. Amnesty však nadále požaduje jasné vysvětlení dalšího postupu, proto naše petice nekončí.

17.12.2018

Arzhang Davoodi

Arzhang Davoodi (65 let), si zlomil obě nohy a vážně poranil rameno poté, co byl ve vězení zbit a strčen ze schodů.

11.12.2018

ČT o Amnesty zprávě o stavu lidských práv ve světě

10.12.2018

Ředitel Google na slyšení v Kongresu USA

Ředitel Google Sundar Pichai bude 11. prosince odpovídat na dotazy ohledně projektu Dragonfly v Kongresu USA.