Activists Released from Hostage Situation

Oleksiy Gritsenko and Sergiy Suprun were released early in the morning on 20 March at a village on the border between Kherson region in mainland Ukraine and the Crimea. Natalya Lukyanchenko had been released earlier. Six other hostages were also released including the Commander of the Ukrainian Navy. Oleksiy Gritsenko reported on his Facebook page: “We will soon be in Kherson. There are seven of us. Yury Shevchenko (another freed hostage) has been shot in the legs. The first wish is for a wash….” Anatoliy Gritsenko, father of Oleksiy Gritsenko, thanked Amnesty International today for our campaigning on behalf of the three activists and reported that they were still in Kherson region but expected to make their way home soon.

4.8.2018

Ben Stiller: Musíme udělat víc, abychom ukázali solidaritu s uprchlíky

Zatímco Hollywood bojuje za ukončení rozdělování rodin na americké hranici, nově jmenovaný Velvyslanec dobré vůle UNHCR se podělil o urgentní zjištění z jeho nedávné cesty do Guatemaly: "Jen pár lidí může vyprávět svůj příběh bez obrovského strachu."

30.4.2018

The new Amnesty International campaign reminds of the absurdity of the Russian law against homosexual propaganda in relation with the upcoming football championship.

2.3.2018

Honduras: Neschopnost najít vrahy Berty Cáceresové ohrožuje další aktivisty

2. března 2016 Bertu zastřelili. Ani po dvou letech Honduras nemá pachatele.

1.2.2018

Turecko: Taner Kiliç byl oficiálně volný jen pár hodin!

Tanera nakonec navzdory rozhodnutí soudu 31. ledna nepropustili z vězení. Dál za ním stojí víc než milion lidí ze 194 zemí.