Activists Released from Hostage Situation

Oleksiy Gritsenko and Sergiy Suprun were released early in the morning on 20 March at a village on the border between Kherson region in mainland Ukraine and the Crimea. Natalya Lukyanchenko had been released earlier. Six other hostages were also released including the Commander of the Ukrainian Navy. Oleksiy Gritsenko reported on his Facebook page: “We will soon be in Kherson. There are seven of us. Yury Shevchenko (another freed hostage) has been shot in the legs. The first wish is for a wash….” Anatoliy Gritsenko, father of Oleksiy Gritsenko, thanked Amnesty International today for our campaigning on behalf of the three activists and reported that they were still in Kherson region but expected to make their way home soon.

12.8.2019

Írán: 100 ran bičem za pití alkoholu a "urážku symbolů islámu“

Hnutí Amnesty kritizuje bičování kurdského zpěváka a vězně svědomí Peymana Mirzazadeha, které odhaluje strašlivou brutalitu íránského soudního systému.

8.5.2019

Migrační aktuality - březen 2019

Každý měsíc vám přinášíme novinky z oblasti migrace a uprchlictví.

4.8.2018

Ben Stiller: Musíme udělat víc, abychom ukázali solidaritu s uprchlíky

Zatímco Hollywood bojuje za ukončení rozdělování rodin na americké hranici, nově jmenovaný Velvyslanec dobré vůle UNHCR se podělil o urgentní zjištění z jeho nedávné cesty do Guatemaly: "Jen pár lidí může vyprávět svůj příběh bez obrovského strachu."

28.1.2019

Velká vítězství lidských práv roku 2018

Úspěchy minulého roku v číslech, faktech a příbězích