Activists Released from Hostage Situation

Oleksiy Gritsenko and Sergiy Suprun were released early in the morning on 20 March at a village on the border between Kherson region in mainland Ukraine and the Crimea. Natalya Lukyanchenko had been released earlier. Six other hostages were also released including the Commander of the Ukrainian Navy. Oleksiy Gritsenko reported on his Facebook page: “We will soon be in Kherson. There are seven of us. Yury Shevchenko (another freed hostage) has been shot in the legs. The first wish is for a wash….” Anatoliy Gritsenko, father of Oleksiy Gritsenko, thanked Amnesty International today for our campaigning on behalf of the three activists and reported that they were still in Kherson region but expected to make their way home soon.

1.2.2018

Turecko: Taner Kiliç byl oficiálně volný jen pár hodin!

Tanera nakonec navzdory rozhodnutí soudu 31. ledna nepropustili z vězení. Dál za ním stojí víc než milion lidí ze 194 zemí.

17.1.2018

30krát naděje v roce 2017

Změna je možná, zvláště když se lidé spojí a začnou jednat.
Jaké pozitivní zprávy přinesl v hnutí Amnesty International rok 2017?

25.4.2017

Keywan Karimi propuštěn!

Podle sdělení agentury HRANA (Human Rights Activists News Agency) byl íránský režisér Keywan Karimi propuštěn 19. dubna na svobodu.

31.12.2016

Rok 2016 nebyl tak špatný, jak si možná myslíte

...aneb 33 důvodů, proč smýšlet o odcházejícím roce pozitivně.