RUKOJMÍ NA KRYMU PROPUŠTĚNI

Oleksej Gritsenko a Sergej Supruna byli 20. března 2014 v brzkých ranních hodinách propuštěni na hranici pevninské Ukrajiny a Krymu. Ozbrojenci společně s nimi propustili dalších šest aktivistů včetně velitele ukrajinského námořnictva. Natalyi Lukyanchenkovou propustili již dříve. Na svůj facebookový profil Gritsenko napsal: "Brzy budeme v Khersonu. Je nás tu teď sedm. Jurij Ševčenko má postřelené obě nohy. Naše první přání je pořádně se umýt.“

24.5.2018

Oleg Sencov drží hladovku - posílejte solidární dopisy

Ukrajinský režisér odsouzený v Rusku na 20 let za "terorismus" kvůli kritice ruské okupace Krymu chce spravedlnost pro všechny ukrajinské politické vězně.

14.12.2017

Další úspěch Amnesty: Vězni svědomí z Krymu propuštěni.

1.7.2017

Všichni tři výzkumníci propuštěni

Dobrá zpráva. Všichni aktivisté kontrolující pracovní podmínky v čínském závodě na výrobu obuvi byli propuštěni 28. 6. propuštěni na kauci, což znamená, že pokud se nedopustí v následujících 12 měsících trestného činu, všechna obvinění budou stažena! Děkujeme všem z podporu.

26.2.2017

Ildar Dadin propuštěn!

Skvělá zpráva! Nejvyšší soud zrušil rozsudek pro Ildara Dadina a rozhodl, že musí být propuštěn. K propuštění došlo v neděli 26. února a podle svých slov Ildar do poslední chvíle nevěděl o propuštění, protože nebyl předtím o rozsudku nijak informován. Po propuštění se setkal se svou ženou Anastasií, její sestrou, přáteli a novináři.