RUKOJMÍ NA KRYMU PROPUŠTĚNI

Oleksej Gritsenko a Sergej Supruna byli 20. března 2014 v brzkých ranních hodinách propuštěni na hranici pevninské Ukrajiny a Krymu. Ozbrojenci společně s nimi propustili dalších šest aktivistů včetně velitele ukrajinského námořnictva. Natalyi Lukyanchenkovou propustili již dříve. Na svůj facebookový profil Gritsenko napsal: "Brzy budeme v Khersonu. Je nás tu teď sedm. Jurij Ševčenko má postřelené obě nohy. Naše první přání je pořádně se umýt.“

26.2.2017

Ildar Dadin propuštěn!

Skvělá zpráva! Nejvyšší soud zrušil rozsudek pro Ildara Dadina a rozhodl, že musí být propuštěn. K propuštění došlo v neděli 26. února a podle svých slov Ildar do poslední chvíle nevěděl o propuštění, protože nebyl předtím o rozsudku nijak informován. Po propuštění se setkal se svou ženou Anastasií, její sestrou, přáteli a novináři.

12.1.2017

Podpořme Raifa v den jeho narozenin!

9.3.2016

Startuje první ročník Amnesty International / Febiofest Award

Česká sekce Amnesty International bude letos poprvé na Febiofestu předávat cenu za nejlepší film spojený s problematikou lidských práv. Je věnována ukrajinskému filmaři Olegu Sencovovi, který sedí ve vězení za kritiku ruské anexe Krymu.

4.4.2016

Čtyři členové NIDA propuštěni z vězení