Petice za zastavení detencí a obchodování s uprchlíky a migranty v Libyi.

Prime Minister of Libya
Fayez Al-Sarraj
Government of National Accord

Vážený pane premiére, vážený pane předsedo Evropské rady,

píši vám, abych vyjádřil/a znepokojení nad šokujícími informacemi ohledně zneužívání migrantů a uprchlíků v Libyi.

Více než 7 000 migrantů, uprchlíků a žadatelů o azyl je drženo v detenčních centrech, aniž by vůbec tušili, kdy nebo jestli vůbec budou propuštěni. Podmínky jsou naprosto nelidské - omezený přístup k jídlu, vodě a lékařské péči. Navíc jsou vystaveni brutálnímu zacházení - mučení, znásilňování a dokonce obchodování.

Proto vás žádám, abyste:

• Propustili všechny migranty a uprchlíky z detenčních zařízení a ukončili tak svévolné zadržování uprchlíků a migrantů v Libyi

• Vyšetřili veškerá obvinění z mučení a jiného špatného zacházení s uprchlíky a migranty v Libyi a zajistili, aby podezřelí pachatelé stanuli před spravedlivým a transparentním soudem, což by ukončilo kruh beztrestného týrání.

• Přezkoumali způsob, jakým spolupracují na migračních politikách, a aby upřednostnili ochranu lidských práv uprchlíků a migrantů před detencí lidí v Libyi

• Formálně uznali UNHCR a tímto umožňili organizaci plnit svůj mandát v oblasti ochrany žadatelů o azyl a uprchlíků.

V úctě,

Celé znění on-line petice v angličtině Zavřít