Velkolepá oslava Romů v Rudolfinu. Vlajky, ohně, dětský romský sbor i aplaus ve stoje

Česká filharmonie oslavila Mezinárodní den Romů dvojicí velkolepých koncertů v pražském Rudolfinu s dětským romským sborem Idy Kelarové Čhavorenge. Publikum bylo nadšené.
Česká filharmonie oslavila Mezinárodní den Romů dvojicí velkolepých koncertů v pražském Rudolfinu s dětským romským sborem Idy Kelarové Čhavorenge.
Před historickou budovou plály ohně.
Vedle české vlajky vlála na fasádě i ta romská. "Já si říkal, že to bude hezký, ale překvapilo mě, jak je to pro Romy skutečně něco hodně mimořádného. Chodila za mnou spousta Romů, že takovou úctu jim ještě nikdo nikdy neprojevil. Aby se na takovou instituci vedle té české vyvěsila i romská vlajka," vyprávěl Aktuálně.cz vedoucí vzdělávacích programů filharmonie Petr Kadlec, jenž měl akci na starost.
Uvnitř Rudolfina se mezitím připravovaly děti ze sboru pod vedením Idy Kelarové a jejího manžela Desideria Duždy na svůj "životní koncert". Přenášela ho totiž živě televize, konkrétně ČT art.
Foto: Jakub Plíhal
Jakub Plíhal Jakub Plíhal
11. 4. 2019 18:19
Česká filharmonie oslavila Mezinárodní den Romů dvojicí velkolepých koncertů s dětským romským sborem Idy Kelarové. Oba byly vyprodané. Podívejte se v naší galerii na koncert i do jeho zákulisí, jak je zachytil fotoreportér Jakub Plíhal.
 

Právě se děje

Další zprávy