Pro učitele

nabídka Amnesty International pro učitele

Web o lidských právech www.lidskaprava.cz/ucitel - web pro učitele, kde jsou zpracovány metodiky založené na konkrétních případech porušování lidských práv. Metodiky jsou podřazeny pod jednotlivé články Všeobecné deklarace lidských práv a obsahují návrhy hodin, textové a audiovizuální materiály a odkazy na další materiály k tématu. Na webu jsou k dispozici také krátké filmy,  informace o lidských právech a lidskoprávní dokumenty ke stažení.

Průvodce pedagoga, který se setká s nesnášenlivostí www.lidskaprava.cz/chci-to-resit - web pro pedagogy, kteří se u svých studentů setkali s projevy nesnášenlivosti a hledají pomoc, jak na tuto situaci co nejlépe reagovat. Na webu jsou příklady konkrétních osvědčených reakcí (v sekci „Co mám dělat, když…“), odkazy na instituce a odborníky, kteří mohou v daném případě pomoci (v sekci „Kdo mi může pomoci“) a další informace a materiály k tématu (v sekci „Další materiály a informace“). Součástí webu je i poradna a prostor pro sdílení dalších materiálů a osvědčených reakcí od učitelů.

Web o lidských právech pro studenty www.lidskaprava.cz - interaktivní

web pro studenty, kteří se chtějí dozvědět více o lidských právech zajímavou formou. Na webu naleznete interaktivní mapy, rozhovory, krátké filmy, kvízy, soutěže a články o lidskoprávních tématech.

Semináře pro pedagogy - Amnesty International ČR pravidelně pořádá semináře pro pedagogy, které jsou zaměřené na problematiku lidských práv a jejich začlenění do výuky. Od minulého roku přidala semináře zaměřené na lidská práva, diskriminaci, rasismus a metody, jak s nimi ve škole efektivně pracovat.

V případě zájmu o účast na semináři kontaktujte:

• Morava a Slezsko: Nela Armutidisová; Nela.Armutidisova@amnesty.cz
  • Čechy: Marta Křížová; Marta.Krizova@amnesty.cz
Aktuální nabídka workshopů - podzim 2017 - Amnesty International ČR nabízí na podzimní semestr 2017 čtyři workshopy o lidských právech: Úvod do lidských práv, Živá knihovna, Migrace a Obránci lidských práv. Více informací naleznete zde.