Pro pedagogy

JAK NAVÁZAT NA PROJEKTOVÝ DEN? Zde najdete několik tipů:

tipy-pro-ucitele-po-zk-nros.pdf

SEMINÁŘ PRO PEDAGOGY

Amnesty International ČR pravidelně pořádá semináře pro pedagogy, které jsou zaměřené na problematiku lidských práv a jejich začlenění do výuky. Od minulého roku přidala semináře zaměřené na lidská práva, diskriminaci, rasismus a metody, jak s nimi ve škole efektivně pracovat.

V případě zájmu o účast na semináři kontaktujte:

• Brno a okolí: Martina Jetmarová; Martina.Jetmarova@amnesty.cz
  • Praha, Ústí nad Labem a okolí: Jana Mydlilová; Jana.Mydlilova@amnesty.cz

Webové stránky pro učitele:

WEB O LIDSKÝCH PRÁVECH

www.lidskaprava.cz/ucitel - web pro učitele, kde jsou zpracovány metodiky založené na konkrétních případech porušování lidských práv. Metodiky jsou podřazeny pod jednotlivé články Všeobecné deklarace lidských práv a obsahují návrhy hodin, textové a audiovizuální materiály a odkazy na další materiály k tématu. Na webu jsou k dispozici také krátké filmy, informace o lidských právech a lidskoprávní dokumenty ke stažení.

PRŮVODCE PEDAGOGA, KTERÝ SE SETKÁ S NESNÁŠENLIVOSTÍ

www.lidskaprava.cz/chci-to-resit - web pro pedagogy, kteří se u svých studentů setkali s projevy nesnášenlivosti a hledají pomoc, jak na tuto situaci co nejlépe reagovat. Na webu jsou příklady konkrétních osvědčených reakcí (v sekci „Co mám dělat, když…“), odkazy na instituce a odborníky, kteří mohou v daném případě pomoci (v sekci „Kdo mi může pomoci“) a další informace a materiály k tématu (v sekci „Další materiály a informace“). Součástí webu je i poradna a prostor pro sdílení dalších materiálů a osvědčených reakcí od učitelů.

WEB O LIDSKÝCH PRÁVECH PRO STUDENTY

www.lidskaprava.cz - interaktivní web pro studenty, kteří se chtějí dozvědět více o lidských právech zajímavou formou. Na webu naleznete interaktivní mapy, rozhovory, krátké filmy, kvízy, soutěže a články o lidskoprávních tématech.

WEB ČESKÉ SEKCE AMNESTY INTERNATIONAL

www.amnesty.cz - oficiální web Amnesty International ČR, kde naleznete informace o současných kampaních, novinky ze světa lidských práv, upozornění na nadcházející akce a možnosti, jak se do nich zapojit.