AMNESTY NA ŽiŽKOVSKÉ NOCI 2019

Když nás oslovili organizátoři festivalu Žižkovská noc s nabídkou spolupráce, dlouho jsme neváhali. Už po první schůzce bylo jasné, že Amnesty a Žižkovskou Noc nespojuje jen žluto-černá barevná kombinace, ale také odhodlání měnit svět kolem nás k lepšímu! Rozhodli jsme se proto spojit své síly a s pomocí návštěvníků festivalu vyslat vzkaz solidarity neziskovkám a občanským iniciativám do orbánovského Maďarska. Jak? Pomocí festivalového dopisu.

O ČEM TO BUDE?

Neziskovkám, aktivistům, občanským iniciativám a spolkům, které se v Maďarsku snaží aktivně zapojovat do veřejného života, jsou ze strany vlády Viktora Orbána “házeny klacky pod nohy”. To se projevuje cílenými persekucemi nebo nesmyslnými zákonnými omezeními. Pojďme jim tedy vyjádřit podporu a ukázat, že nám to není lhostejné!

Zapoj se s námi!

1. Navštiv jeden z našich stánků a podepiš festivalový dopis
  2. Zúčastni se sobotního psaní dopisů, přednášky a flashmobu

PODEPIŠ SOLIDÁRNÍ DOPIS ONLINE

Vážení přátelé,

obracíme se na vás s dopisem a s prosbou o tlumočení neziskovým organizacím a nezávislým aktivistům a aktivistkám v Maďarsku, kteří jsou zasaženi kroky maďarské vlády ve vztahu k občanské společnosti.

Se znepokojením sledujeme aktivity maďarské vlády, které vedou k drastickému omezování činnosti občanské společnosti. Od roku 2010 dochází v této zemi k zásadním změnám ovlivňujícím celou společnost včetně fungování právního státu, poslední dva roky se však situace prudce zhoršuje. Dochází k přijímání kontroverzních zákonů a k systematickým legislativním reformám a represivním opatřením.

Dovolte nám, abychom vám vyjádřili podporu ve vaší činnosti, která je plně v souladu s mezinárodním právem a standardy občanské společnosti. Stojíme za vámi a podporujeme váš boj za udržení a rozvoj svobodné společnosti.

V úctě a s pozdravem,

Celé znění dopisu

Jméno
Město
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

PROGRAM AMNESTY NA ŽIŽKOVSKÉ

Stánky a podpisová místa

• 3 hlavní stánky Amnesty v klubech Akropolis, Storm a Cross v pátek a sobotu od 17:00 do 21:00

• v 15 dalších klubech bude možné podepsat festivalový dopis u „vstupaře“

Sobotní program s Amnesty

• 14:00 psaní dopisů do Maďarska v kavárně ROH

• 17:00 diskuse o aktivismu pod vládou Orbána v Prostoru39

• 19:00 flash mob na podporu občanského sektoru v Maďarsku na nedalekém náměstíčku MAPA

Hostem diskuse bude maďarský aktivista Adrien Beauduin, který zažil represe na vlastní kůži, když byl během protestů zadržen, na několik dní uvězněn a stále mu hrozí stíhání.

CO DÁLE?

Festival

Žižkovská Noc nabízí po dobu 3 večerů možnost poznat na 60 scénách kulturu všeho druhu díky 500 interpretům všech žánrových kategorií. Během 21. – 23. března vystoupí například na The Bug s Miss Red (UK), Bliss Signal (UK), Emma Smetana, Katarzia, MIDI LIDI, N.O.H.A., PSH, Sto zvířat, Vltava, WWW a čeká nás samozřejmě i bohatý nehudební program.

Daruj

Provoz neziskové organizace se bez peněz neobejde. Amnesty zvolilo cestu finanční nezávislosti. Proto nepřijímáme žádné státní dotace a při výběru grantů máme velmi přísná pravidla. Přes 70 % našeho rozpočtu totiž tvoří pravidelné dary našich přispěvatelů, kterých je již přes 3 800. Dárcem se samozřejmě můžeš stát i ty!

Dobrovolník

Amnesty je především hnutí lidí a jako takové by nemohlo u nás ani ve světě efektivně fungovat bez dobrovolné pomoci lidí jako jsi ty! Pokud se chceš přidat k naší dobrovolnické smečce a přidat ruku k dílu, tak mrkni na náš dobrovolnický dotazník, ve kterém si můžeš zvolit formu zapojení, která ti nejvíce sedne.

Další informace:

Seznam klubů, kde je možné podepsat festivalový dopis ... připravujeme

Více informací o situaci v Maďarsku nalezneš na https://www.amnesty.cz/madarsko/

Zpracování osobních údajů:

Osobních údaje zpracováme podle Zásad o ochraně a zpracování osobních údajů AI ČR. Dokument Zásad je přístupný na internetové stránce amnesty.cz/zasady nebo na požádání u reprezentanta Amnesty International. AI ČR se zavazuje, že Vaše údaje neposkytne žádným jiným organizacím nebo firmám s výjimkou předání petice adresátům AMNESTY INTERNATIONAL ČESKÁ REPUBLIKA, z.s., Kodaňská 1441/46, 101 00 Praha 10 - Vršovice.