Na severu Mexika zadrželi stovky migrantů, téměř 200 se jich tísnilo v kamionu

Na severovýchodě Mexika zadrželi přes 300 migrantů ze Střední Ameriky, kteří se chtěli dostat do Spojených států. Největší skupina čítající 198 lidí byla natěsnána v kamionu, informovala v neděli BBC s odvoláním na místní úřady. Policie zatkla tři osoby podezřelé z pašování lidí.

Tento článek je více než rok starý.

Mexico City Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mexická hranice

Mexická hranice (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

Mexická policie kamion s téměř dvěma stovkami běženců zastavila na kontrolním stanovišti v mexickém státě Tamaulipas. Lidé uvnitř neměli vodu ani potravu; v přepravním prostoru nebyla ventilace.

Čtyřiadvacet ze zadržených jsou děti bez doprovodu. Migranti do Spojených států směřovali z Guatemaly, Hondurasu a Salvadoru.

Organizace na ochranu lidských práv Amnesty International v nedávné době Mexiko kritizovala, že migranty původem ze Střední Ameriky vyhošťuje bez uvážení, jestli se fakticky nejedná o uprchlíky - zda je například v jejich domovské zemi nepronásleduje nějaká zločinecká organizace.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme