hossam sarhan

Nepříznivé zprávy z Egypta: Mohamed Baker a Alla Abdel Fattah byli odsouzeni

Článek

Mohamed Baker a Alla Abdel Fattah jsou vinní a vykonají trest odnětí svobody – takto absurdně rozhodl egyptský soud pro mimořádné bezpečnostní situace.

Aktivista Alla Abdel Fattah a právník Mohamed Baker si 20. prosince 2021 vyslechli rozsudek soudu pro mimořádné bezpečnostní situace. Ten je shledal vinnými z „šíření falešných zpráv“ na jejich sociálních sítích, tato obvinění jsou však falešná. Mohamed Baker dostal čtyřletý trest odnětí svobody, aktivista Fattah byl odsouzen k pěti letům ve vězení.

Oba byli již více než 2 roky svévolně drženi ve vazbě, a to jen proto, že pokojně uplatňovali svá lidská práva. Amnesty International vyzývá k jejich okamžitému a bezpodmínečnému propuštění.

Aktuální petice

Egypt

Vězněnou právničku nesmí navštívit rodina ani právník. Pomůžete?

Vedení ženské věznice al-Qanater nepovolilo 61leté Hodě Abdelmoniemové, právničce v oblasti lidských práv vězněné pouze kvůli své práci a dalším lidskoprávním aktivitám, žádnou návštěvu nebo jinou formu kontaktu s rodinou a právníky od jejího zadržení v listopadu 2018.

Aktuální počet podpisů: 3317 Náš cíl: 3500

Podepíšu