© AFP via Getty Images

Pošlete Chow Hang-tung vzkaz solidarity!

  Článek

Chow Hang-tung hrozí vysoký trest, protože připomínala památku obětí masakru na náměstí Nebeského klidu. Povzbuďte ji vzkazem solidarity zaslaným přímo do vězení, nebo na její sociální sítě, a dejte jí vědět, že má podporu po celém světě!

Chow Hang-tung z Hongkongu je ve vězení, protože jako místopředsedkyně Aliance na podporu vlasteneckých demokratických hnutí Číny pravidelně připomínala památku obětí masakru na náměstí Nebeského klidu z června 1989. Za „podněcování k podvratné činnosti“ jí hrozí až deset let vězení.

Podpořte Chow Hang-tung a pošlete jí vzkaz solidarity přímo do vězení!

Jak by vzkaz solidarity měl vypadat?

-   Pošlete pohlednici nebo dopis v obálce. Neposílejte balíček – odsouzeným někdy může být dovoleno obdržet pouze omezený počet balíčků, a tak by se mohlo stát, že se k Chow nedostane důležitá zásilka od její rodiny. 

-   Nepište Chowino jméno na obálku.

-   Pošlete pozitivní vzkaz. Můžete třeba poslat přání k narozeninám (Chow se narodila 24. ledna 1985).

-   Vzkaz může obsahovat kresbu nebo fotografii. Chow miluje kočky, taky má ráda lamy a dinosaury.

-   Text by měl být v angličtině nebo čínštině. Můžete například využít Google překladač, nebo použijte vzorový vzkaz. V jiném jazyce bude pro Chow obtížnější vzkazu porozumět.

-   Pište na obyčejný A4 papír. Dopis může mít libovolný počet stran. Nepište čísla stránek dopisu, a nespojujte strany sešívačkou ani lepidlem.

-   Nepoužívejte lepidlo, nálepky ani třpytky.

-   Hongkongské nápravné služby můžou dopis zkontrolovat, proto neposílejte vzkazy, které by mohly být považovány za výzvu k extremismu nebo ilegálním aktivitám, a nepoužívejte vulgarismy. Pokud možno, vyhněte se otevřeně politickým textům. Nemusíte ani zmiňovat Amnesty International. 

-   V obálce by nemělo být nic kromě dopisu. Nápravné služby obálku vyhodí, proto pokud chcete dostat odpověď, svou adresu napište do dopisu.

 

Vzorový vzkaz:

Myslíme na tebe. Zůstaň silná! - We are thinking of you. Stay strong! - 我地掛住你,加油!

 

Adresa, kam poslat vzkaz solidarity:

PO Box No.75 Ma On Shan Post Office

New Territories 

Hong Kong

(prosím, nepište Chowino jméno na obálku)

 

Kam poslat vzkaz solidarity přes sociální sítě:

Twitter: @zouxingtong

Facebook: https://www.facebook.com/tonyeechowpages/

Aktuální petice

  Hongkong, zvláštní administrativní oblast Číny

Hongkong volá o pomoc. Pomůžete?

Všečínské shromáždění lidových zástupců schválilo návrh kontroverzního zákona o národní bezpečnosti. Obránci lidských práv a prodemokratičtí aktivisté v Hongkongu se obávají, že zákon omezí jejich svobodu.

 

Aktuální počet podpisů: 3895 Náš cíl: 4000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...