© Private

Sedm let o něm nemá žádné zprávy. Žena uvězněného právníka napsala svému muži dojemný dopis k Valentýnu

  Článek

Kao Č’šeng byl jedním z nejrespektovanějších právníků v Číně, avšak jen do doby, než se výrazněji začal věnovat obhajobě běžných lidí, kteří čelili nespravedlnostem ze strany státu. Kao Č’šeng a jeho rodina se tak dostali pod neustálý dohled čínské státní policie, která ho několikrát zadržela a mučila. V srpnu 2017 byl Kao Č’šeng zatčen přímo ve svém domě. Od té doby o něm neexistují žádné zprávy, a ani mu nebyl umožněn žádný kontakt s jeho ženou Geng He. I letošní čínský Valentýn je tak Kao Č’šeng daleko od své rodiny. Jeho žena mu proto napsala krásný dopis.

Milý Č’šengu,

jak se Ti daří? Chladné zimy v severní Číně mě pokaždé znepokojí, zvlášť kvůli Tvému zdraví. Jak zvládáš tyto kruté studené zimy bez své rodiny? Toužím Tě zase vidět, postarat se o tebe, sdílet s Tebou teplo.

Hořkost našeho odloučení trvajícího už 16 let dělá každý den velmi těžkým, a každý střípek zpráv o Tobě je darem. Zvláště po našem posledním rozhovoru před sedmi lety.

Vzpomínáš si ještě? Je to už 34 let co se známe a milujeme, co jsme věřili, že spolu zůstaneme celý život. A přesto nás osud rozdělil, a nám zbyla jen naděje a vzpomínka na naši rodinu v našich srdcích.

Blíží se Festival Jara a Svatý Valentýn, a jako vždy si při této příležitosti přeji, aby jsi se přede mnou náhle objevil, a naše rodina se mohla znovu shledat.

Č’šengu, přese všechna strádání, se naše rodina stala tou nejsilnější na celém světě. Tvé děti a já budeme nadále statečně čekat na Tvůj návrat. Prosím, zůstaň také silný navzdory všem výzvám, jimž čelíš, prosím, vrať se k nám. Vždy na Tebe budeme čekat a vždy Tě budeme milovat.

Tvá žena, Geng He

Aktuální petice

  Čína

ČÍNA: LIDSKOPRÁVNÍ AKTIVISTKA MĚSÍCE DRŽENA V IZOLACI: LI ČCHIAO-ČCHU

Dne 16. února 2020 pekingská policie zatkla obránkyni lidských práv a výzkumnici v oblasti pracovního práva Li Čchiao-čchu (Li Qiaochu). Mladá aktivistka už několik měsíců neměla možnost kontaktovat rodinu nebo svého právníka.

 

Aktuální počet podpisů: 2648 Náš cíl: 3000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...