28.2.2024

Lidé v Pásmu Gazy nemají co jíst. Dva miliony Palestinců živoří v otřesných podmínkách

Izrael nesplnil předběžná opatření Mezinárodního soudního dvora a nezajistil, aby se do Gazy dostala potřebná humanitární pomoc. Kvůli izraelskému bombardování a blokádě tak lidem v Gaze hrozí hladomor. Někteří Palestinci jsou nuceni jíst krmivo pro zvířata, ženy nemohou kvůli nedostatku jídla kojit své děti.

11.7.2023

Darování americké kazetové munice podkopává úsilí o ochranu civilistů

Spojené státy plánují transfer kazetové munice - nerozlišující zbraně, kterou již 111 zemí zcela zakázalo. Působí totiž nevýslovné škody a utrpení civilistům, a to i desítky let po skončení konfliktu.

20.10.2022

Ruské útoky na energetickou infrastrukturu jsou válečné zločiny

20. října oznámily ukrajinské úřady, že dojde v celé zemi k výpadkům elektřiny poté, co bylo v posledních dnech vážně poškozeno přibližně 40 % energetických zařízení v zemi po ruských útocích.

11.10.2022

Ruské útoky na Kyjev a další města jsou eskalací válečné agrese a evidentní porušení válečného práva

Rusko v posledních dnech masivně útočí na Kyjev, další ukrajinská města a infrastrukturu.

NE českým zbraním do Jemenu

Pomozte nám s fotokoláží, kterou upozorníme na nadcházejícím zbrojařském veletrhu IDET na nezodpovědný český vývoz zbraní do Jemenu.

Souhlasím se zpracováním osobních údajů podle Zásad o ochraně a zpracování osobních údajů AI ČR
Celé znění výzvy

Počet zničených zbraní