Zásady o ochraně osobních údajů

ZÁSADY OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ AMNESTY INTERNATIONAL ČESKÁ REPUBLIKA, O.S.

I. Správce osobních údajů

  • Správcem a zároveň zpracovatelem osobních údajů je spolek Amnesty International Česká Republika, z. s., IČ 447 93 430, vedený u Městského soudu v Praze pod sp. zn. L 2658 (dále jen „Amnesty International“ nebo „AI“).
  • Osobním údajem je jakákoliv informace týkající se určeného nebo určitelného subjektu údajů. Subjekt údajů se považuje za určitý nebo určitelný, jestliže lze subjekt údajů přímo či nepřímo identifikovat zejména na základě čísla, kódu nebo jednoho či více prvků, specifických pro jeho fyzickou, fyziologickou, psychickou, ekonomickou, kulturní nebo sociální identitu.
  • Subjektem údajů se rozumí fyzická osoba, ke které se osobní údaje vztahují a která je příznivcem AI, tedy osobou, která se jakkoliv a ze své vlastní vůle podílí na činnosti AI nebo podporuje činnost či aktivity AI.

II. Rozsah zpracování osobních údajů

  • Amnesty International zpracovává osobní údaje v následujícím rozsahu: a) identifikační údaje: jméno, příjmení b) kontaktní údaje: adresa trvalého či přechodného bydliště, doručovací nebo jiná kontaktní adresa, e-mailová adresa, telefon c) bankovní údaje – číslo účtu, kód banky (dále jen „osobní údaje“)
  • Kromě shora uvedených osobních údajů Amnesty International zaznamenává a uchovává tzv. behavioriální údaje týkající se příznivce, kterými jsou zejména účast na akcích AI, otevírání e-mailů zasílaných AI, monitoring plateb, četnost podepisování online petic a jiné online a offline aktivity (dále jen „jiná data“).
  • AI může všechny tyto údaje dále propojovat s oprávněně zveřejněnými osobními údaji uvedenými o subjektu údajů ve veřejně přístupných zdrojích

III. Shromažďování a zpracování osobních údajů

  • Amnesty International provádí zpracování osobních údajů v souladu s platnou právní úpravou, zejména se zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „ZOOÚ“).
  • O poskytnutí osobních údajů může být příznivce požádán při prvním dobrovolném aktivním kontaktu s AI, zejména v případě podepisování online i offline petic, při účasti na Maratonu psaní dopisů, Dopisů v ulicích, zasílání příspěvků AI, offline i online registrací, zařazením na seznam účastníků, offline i online žádostí o spolupráci provedenou příznivcem osobně, korespondenčně, emailem a telefonicky, atd. (dále jen „první kontakt s AI“).
  • Amnesty International je oprávněna shromažďovat, zpracovávat a sledovat osobní údaje a jiná data subjektu údajů.
  • Amnesty International výhradně sama zpracovává osobní údaje a jiná data příznivců. Pouze na základě smlouvy a dle zákonných podmínek mohou být osobní údaje a jiná data týkající se příznivce předány ke zpracování jinému správci. Amnesty International může dále sdílet osobní údaje a jiná data s dalšími pobočkami Amnesty International ve světě, jakož i s mezinárodním sekretariátem Amnesty International se sídlem v Londýně. 

IV. Účel zpracování osobních údajů

  • Osobní údaje a jiná data ve shora uvedeném rozsahu mohou být Amnesty International zpracovány za účelem následné komunikace s daným příznivcem prostřednictvím emailu, telefonického hovoru, poštovní korespondence nebo zasíláním sms v následujících záležitostech AI:
    1. informování o aktivitách AI v České republice i v globálním měřítku
    2. komunikace související se statusem příznivce, zejména potvrzení o přijetí daru, aktualizace kontaktních údajů, atd..
    3. zasílání newsletteru, informování o pravidelných urgentních apelech a jiných vhodných příležitostech pro zapojení příznivce
    4. zasílání žádostí o pomoc a podporu AI – aktivismus, dobrovolnictví v místních skupinách, finanční podpora a jiné

V. Souhlas se zpracováním osobních údajů

  • Souhlas se zpracováním osobních údajů podle těchto Zásad uděluje příznivce AI jako správci osobních údajů při prvním kontaktu s AI podle čl. IV těchto Zásad.

VI. Doba udělení souhlasu

  • Příznivce uděluje souhlas se zpracováním osobních údajů na dobu neurčitou, resp. do doby, než příznivce souhlas odvolá. Souhlas se zpracováním osobních údajů je dobrovolný. Subjekt údajů je oprávněn souhlas kdykoliv prostřednictvím standardních komunikačních kanálů odvolat. Po odvolání souhlasu Amnesty International zajistí, aby veškeré údaje subjektu údajů byly z databáze zlikvidovány a nebyly nadále zpracovány. Údaje související s dary poskytnutými AI před odvoláním souhlasu vymazány nebudou.

VII. Přístup subjektu údajů k osobním údajům

  • Příznivce má od okamžiku zařazení do Databáze AI ČR právo kdykoliv požádat Amnesty International o informaci o zpracování svých osobních údajů. V takovém případě Amnesty International poskytne příznivci informace v rozsahu stanoveném ZOOÚ.

VIII. Využívání informací o návštěvníkovi stránek Amnesty International

  • Internetové stránky Amnesty International mohou obsahovat odkazy na různé internetové stránky, zejména na sociální sítě jako jsou Facebook, Twitter, Google+, Youtube, apod. Tyto odkazy nejsou součástí internetových stránek AI, ale internetových stránek třetích osob, které mohou používat cookies sledující činnost subjektu údajů na internetu. Cookies třetích osob se řídí zásadami ochrany osobních těchto třetích osob. Cookies lze zablokovat v nastavení daného internetového prohlížeče.
  • Internetové stránky Amnesty International mohou shromažďovat technické údaje o požadavku subjektu na získání obsahu ze serveru v rozsahu IP adresa, čas požadavku, typ prohlížeče a operační systém.

Stránkami Amnesty International je myšlen jakýkoliv obsah, který je získán z obsahu přístupného na doménách, které vlastní Amnesty International Česká republika, o.s.

IX. Kontakt

  • V případě dotazů či připomínek týkající se těchto Zásad ochrany osobních údajů lze kontaktovat Amnesty International na kontaktech uvedených na https://www.amnesty.cz/kontakt.

Novinky

26.5.2017

Koordinátor/ka aktivismu v Amnesty International ČR

Česká pobočka Amnesty hledá do týmu posilu - koordinátora/ku aktivismu!

23.5.2017

Uprchlíci v Řecku

23.5.2017

Syrští uprchlíci v Libanonu

23.5.2017

Sexuální zneužívání migrantů a uprchlíků

22.5.2017

Amnesty International hledá dobrovolného/ou korektora/ku

Další zprávy

Úspěchy

17.5.2017
Máxima: Boj o vlastní pozemek s težaři: @ Peru

Peru: Autority ukončily tažení proti obránkyni lidských práv Máximě Acuňové

Usnesení Nejvyššího soudu v Peru oznámilo ukončení soudního procesu v případě útoků na pozemek obránkyně lidských práv Maximy Acuňové.