Pomáháme pochopit lidská práva a bránit je!

Lidskoprávní vzdělávání chápeme jako efektivní způsob předcházení porušování lidských práv.

Vzděláváme mladé lidi o živých společenských tématech a povzbuzujeme je, aby se za naplňování lidských práv aktivně zasazovali. Nabízíme praktické metodiky pro pedagogy, které usnadňují začleňování lidských práv do výuky i do celkového života školy. Zapojit se můžete i vy - ať už jste učitelé, studenti nebo zájemci o dobrovolnictví.

23.1.2017

Živá knihovna na Základní škole Osmec

Lektorka a dobrovolnice Amnesty International popisuje, jak probíhala Živá knihovna na Základní škole Osmec.

9.1.2017

Živá knihovna s náboženskými menšinami. Když se potká muslim, křesťanka, budhistka a Falun gong…

Brněnská skupina AI uspořádala v rámci Týdne lidských práv Živou knihovnu s náboženskými menšinami.

19.5.2016

Maraton psaní dopisů na Gymnáziu Jana Keplera

Studenti Gymnázia Jana Keplera upořádali druhý květnový týden akci s názvem "Den s Amnesty", v rámci kterého podepisovali dopisy za nespravedlivě vězněné.

1.3.2016

Poprvé živou knihou

Pushpa pochází z Indie a v Čechách žije střídavě už přes 20 let. Nedávno se stala živou knížkou a v rámci živé knihovny vypráví studentům například o rozdílech života ČR a Indii.

20.1.2016

Studenti Gymnázia Blansko „čtou“ živé knihy

"Když jdete za nějakou osobou s plnou hlavou představ o její odlišnosti a nakonec zjistíte, že je to vlastně úplně normální člověk jako vy, dojde vám řeč" aneb živá knihovna očima studentky Gymnázia Blansko.