Jsem učitel/učitelka...

Workshopy o lidských právech a Živé knihovny Amnesty International

Školy si mohou vybrat z několika workshopů o lidských právech a objednat si Živou knihovnu, při které se studenti setkají se zajímavými osobnostmi z různých menšin. Nabízené workshopy jsou zdarma, školy hradí pouze náklady na dopravu. Aktuální nabídku workshopů najdete zde.

Metodické příručky a materiály do výuky

Máme k dispozici několik metodických příruček a webů, které pomáhají přenášet lidská práva do výuky. Příručky jsou dostupné online, případně si můžete objednat také tištěnou verzi. Všechny materiály a odkazy najdete zde.

Semináře pro pedagogy

Učitelům, pracovníkům s dětmi a mladými a studentům pedagogických oborů nabízíme také vzdělávací semináře, které se zaměřují na začleňování témat lidských práv do výuky, sdílení dobré praxe i obav, představení metodických materiálů a reakce na nesnášenlivé projevy ve výuce.

Aktuálně zveme na bezplatný vícedenní seminář JAK NA LIDSKÁ PRÁVA ZÁŽITKEM o využívání metod neformálního vzdělávání při práci s lidskoprávními tématy včetně migrace konaný 13.-15.9.2019 v Brně. Zastřešujícím tématem, které propojuje jednotlivé aktivity programu je strategie Cíle udržitelného rozvoje. Každý účastník obdrží metodické materiály, certifikát o absolvování a bude odcházet vybaven informacemi o další metodické a finanční podpoře Amnesty International.

Na seminář se přihlásíte vyplněním formuláře.  Pro více informací včetně předběžného programu přejděte na stránku projektu Start the Change, ze kterého je seminář financován.

Další spolupráce a kontakty

V případě jakýchkoliv dotazů a zájmu o spolupráci kontaktujte regionální koordinátorky:

Martina Neradová, koordinátorka pro Čechy: martina.neradova@amnesty.cz

Nela Armutidisová, koordinátorka pro Moravu a Slezsko: nela.armutidisova@amnesty.cz