Amnesty si jako největší světové lidskoprávní hnutí zakládá na své nezávislosti. A to jak na vlivu vlád, politických stran, ekonomických subjektů, náboženství či ideologií, tak i nezávislosti finanční. Naprostá většina našich příjmů pochází od individuálních dárců. Díky tomu můžeme pevně a vytrvale už téměř 60 let celosvětově bránit univerzálnost a nedělitelnost lidských práv.

Moc si vážíme toho, že se zajímáte o způsoby, jak boj za spravedlnost, lidská práva a demokracii u nás i ve světě podpořit finančně. Možností podpory je několik, níže jsme je proto přehledně sepsali.

Na každý dar Vám vystavíme potvrzení pro daňové (i jiné) účely. Ta zpravidla zasíláme začátkem každého kalendářního roku e-mailem, v případě potřeby poštou.

PRAVIDELNÉ DÁRCOVSTVÍ

Nejefektivnějším a pro nás nejdůležitějším způsobem podpory, která nejvíc pomůže - je pravidelné měsíční dárcovství. To nám totiž umožňuje naše aktivity plánovat dlouhodobě a efektivně. Snažíme se udržovat co nejpevnější základnu pravidelných dárců, díky čemuž máme alespoň rámcovou představu o tom, s jakými prostředky můžeme počítat v dalších obdobích. Pravidelné dárcovství je pro nás velmi důležité při plánování projektů, kdy chceme například rozšiřovat naše kapacity a budovat expertizu v jednotlivých lidskoprávních tématech.

Výše daru: Je to na Vás. Naši pravidelní dárci přispívají zpravidla pár set korun měsíčně. Někteří dárci dokonce pár tisíc. Každá částka se počítá a velmi za ni děkujeme!

Frekvence daru: Je pro nás důležité vědět, jaké příjmy můžeme zhruba očekávat v příštích obdobích. Tato strategie se mimo jiné velmi osvědčila v době první vlny epidemie onemocnění COVID-19. Preferujeme měsíční dárcovství (ale můžete samozřejmě darovat i kvartálně, půlročně nebo ročně).

Jak na to: Dlouhodobě se nejvíce osvědčuje trvalý příkaz z Vašeho internetového bankovnictví. Jsou i další metody, které využíváme spíše méně (například inkaso z účtu, inkaso z platební karty, případně platba přes PayPal)  - všechny platební údaje se dozvíte zde

Daruj

JEDNORÁZOVÝ nebo MIMOŘÁDNÝ DAR

Chápeme a respektujeme, že pravidelné dárcovství je určitý krok a že můžete mít mnoho důvodů, které Vám v něm brání. To ale nevadí. Chcete-li podpořit naši práci darem, ale nevíte, zda budete mít možnost darovat pravidelně, budeme Vám vděčni i za dar jednorázový. Pokud již pravidelným dárcem jste, ale nějaká naše aktivita či kampaň Vás osloví, můžete samozřejmě zaslat mimořádný dar.

Zobrazit více

Art For Amnesty - obrazy k prodeji

Zůstaňme v kontaktu

Odebírejte novinky a petice e-mailem.

Souhlasím se zpracováním osobních údajů podle Zásad o ochraně a zpracování osobních údajů AI ČR

Díky za upozornění...