Urgentní akce

Amnesty International sleduje případy lidí, kteří jsou pronásledováni, nespravedlivě vězněni nebo v přímém ohrožení života. Petice, urgentní akce a tlak na vládní představitele vedou k jejich propuštění nebo zlepšení podmínek. Můžeme iniciovat vyšetřování v případech, které místní úřady dosud ignorovaly. Výjimkou nejsou ani situace, kdy daná země začne na náš podnět problém řešit systematicky a jeden případ tak ovlivní tisíce dalších. Každý třetí případ, na kterém Amnesty pracuje, končí úspěchem.

nalezeno 411 výsledků:

Případ publikován 23.8.2021

Sedm let vězení kvůli ochraně posvátné řeky

Případ publikován 23.8.2021

Čtyři roky vězení za pravdivé informace o Covidu

Případ publikován 23.8.2021

Ve vězení kvůli obhajobě obránců lidských práv

Případ publikován 11.8.2021

Bahrajnský student odsouzen k 28 letům vězení kvůli účasti na protivládních protestech. Pomůžete?

Kameel Juma Hasan, osmnáctiletý Bahrajnec, byl za účast na protivládních protestech odsouzen k 28 letům a dvěma měsícům vězení. V době svého odsouzení byl nezletilý, přesto byl souzen jako dospělý. V současné době je držen v nápravném a rehabilitačním středisku pro mladistvé v Dry Docku.

Případ publikován 29.7.2021

Razie v sídlech nevládních organizací, zatýkání obránců lidských práv. Podpořme je!

Dne 14. července běloruská policie provedla razii v sídlech několika nevládních organizací a domech jejich čelních představitelů. Terčem policejních prohlídek byla i lidskoprávní organizace Vjasna, která monitoruje politické vězně v zemi a poskytuje jim například právní ochranu. Několik členů, mezi nimi Ales Bjaljacki, předseda Vjasny, právník organizace Uladzimir Labkovič, jeho partnerka Nina Labkovičová a místopředseda Vjasny, Valjantsin Stefanovič, bylo policií zatčeno a jsou ve vazbě.

Případ publikován 29.7.2021

Vlády špehují novináře i obránce lidských práv. Nenechme to tak!

Vlády několika zemí zneužily software izraelské společnosti NSO Group Technologies nazvaný Pegasus ke sledování opozičních novinářů a politiků, aktivistů a obránců lidských práv.

Případ publikován 15.7.2021

Zákon o národní bezpečnosti v Hongkongu už poslal do vězení desítky lidí. Zastaňme se jich!

Od přijetí kontroverzního zákona o národní bezpečnosti v Hongkongu v červnu 2020 policie zatkla nejméně 118 lidí, 64 z nich bylo formálně obviněno a mohou jim hrozit až doživotní tresty odnětí svobody.

1234567891042

Díky za upozornění...