Petice Stojím si za svobodou!

Prosecutor General of Tehran
Abbas Ja´fari Dolat Abadi
Tehran Genreal and Revolutionary Prosecution Office
Corner (Nabsh-e) of 15 Khordad Square
Tehran
Iran

Vaše excelence,

vybízím Vás, abyste zajistil okamžité a bezpodmínečné propuštění lidskoprávního aktivisty Arashe Sadeghiho. Apeluji na Vás, aby mu do té doby byla bezodkladně zajištěna nutná zdravotní péče, která mu je odpírána jako dodatečný trest. Dále požaduji vyšetření toho, kdo je zodpovědný za odmítnutí lékařské péče Arashovi, které může být vzhledem k nutnosti považované za mučení, a zajištění spravedlivého, mezinárodním standardům odpovídajícího procesu s těmito osobami.

Arash Sadeghi byl odsouzen k 15 rokům vězení za shromažďování a plánování zločinů proti národní bezpečnosti. Ve skutečnosti se jednalo o nenásilné lidskoprávní aktivity, např. o účast na mírových shromážděních protestujících proti uvěznění a popravě politických vězňů nebo nahlášení fyzických napadení vězňů během razie ve věznici Evin. Dle mého názoru by Arash neměl být vězněn za uplatnění práva na svobodu projevu a shromažďování.

S úctou,

Celé znění on-line petice v angličtině Zavřít