Minulost už nezměníme, ale jiní ještě mohou zvítězit.

Díky za váš zájem o pomoc politickým vězňům a nespravedlivě vězněným!

V době procesu s Miladou Horákovou lidskoprávní hnutí Amnesty ještě neexistovalo. ​Od roku 1961 však neúnavně bojujeme za všechny politické vězně a další nespravedlivě pronásledované. V podobné situaci jako Milada Horáková jsou dnes tisíce politických vězňů v totalitních režimech po celém světě.

Mezi nimi třeba i tito 3 stateční političtí vězni současnosti:

Odsouzen k trestu smrti ve vykonstruovaném procesu

Tašpolat Téjip je ujgurský profesor a bývalý rektor Sin-ťiangské univerzity. Byl zadržen čínskou policií během cesty na konferenci do Německa a v tajném a nespravedlivém procesu obviněn ze „separatismu“.
Až 10 let vězení za protest proti válce

Alexandra Skočilenko​ je umělkyně, která v březnu 2022 protestovala proti ruské invazi na Ukrajinu. Za to byla obviněna z „veřejného šíření vědomě nepravdivých informací o použití ozbrojených sil“ a hrozí jí až 10 let vězení.
Odsouzen k trestu smrti za poklidný aktivismus

Arzhang Davoodi​ je​ íránský spisovatel a básník odsouzený kvůli nenásilnému aktivismu a spisovatelské činnosti. Je držený na samotce bez styku s právníkem a rodinou.​

​ Podpořte nás, prosím, aby tito političtí vězni a všichni další nespravedlivě věznění a pronásledovaní ještě mohli zvítězit.

(Pravidelné dárcovství patří k nejefektivnější podpoře, protože umožňuje plánovat dlouhodobou, udržitelnou a smysluplnou pomoc.)

1 Typ daru
2 Zůstaňme v kontaktu
3 Dokončete platbu

Periodicita:

Částka:

Hodnota daru:

Pravidelné dárcovství nám umožňuje usilovat o systémové změny na úrovni států i mezinárodního společenství, včetně České republiky, pořádat online i offline veřejné akce, vést mobilizační i mediální kampaně na podporu obětí bezpráví nebo pořádat workshopy a vzdělávací projekty pro školy i veřejnost.

Amnesty International je hnutí lidí, kteří věří v univerzálnost lidských práv a jsou ochotni se za tento princip postavit. Každý, kdo je ochoten přimět své lidskoprávní hodnoty a přesvědčení v činy, je u nás vítán.

Art For Amnesty - obrazy k prodeji

Díky za upozornění...