Urgentní

Dívky z Burkina Faso

Případ

Moje tělo moje práva   Burkina Faso publikován 15.10.2015

Marii otec pod pohrůžkou smrti nutí provdat se za sedmdesátiletého muže. Její čtyři sestry jsou rovněž nuceny k manželství. Maria strávila tři dny s dalšími „manželkami“, poté utekla. Byla na útěku tři dny (ušla 169 kilometrů) a dostala se do úkrytu pro mladé dívky. Maria je jen jednou z mnoha dívek v Burkině Faso, které hrozí předčasné a vynucené manželství.

Maria byla v pouhých 13 letech donucena svým otcem ke sňatku se 70letým mužem, který měl již pět dalších žen. Když otci vzdorovala, pohrozil jí smrtí. Po celé Burkině Faso jsou tisíce dívek nucené k časným manželstvím. Jedna ze dvou dívek se vdá před dosažením 18 let. Některým je pouze 11.

Článek publikován 5.6.2022

Vzdělání jako únik před nuceným manželstvím

Nucené sňatky jsou v Burkina faso stále běžnou praxí. Řada dívek, které se tomuto osudu vzepřelo, nachází útočiště v Útulku svaté Marie Goretti.

Článek publikován 10.10.2018

Burkina Faso chce snížit počet manželství s dívkami mladšími 18 let o 20%

V národní strategii vláda stanovila jako svůj cíl v letech 2016-25 snížení počtu manželství s dívkami mladšími 18 let věku pouze o 20%.

Aktuální počet podpisů: 855 Náš cíl: 1000

Připojit se k petici:

Souhlasím se zpracováním osobních údajů podle zásad o ochraně a zpracování osobních údajů Adresátům petice zasíláme pouze křestní jméno a první písmeno příjmení signatářů, bez jakýchkoliv kontaktních údajů.

Celé znění on-line petice, kterou posíláme adresátům.

Adresáti

• Minister of Justice and Human Rights Bessolé René Bagoro

Požadujeme

• Vláda v Burkině Faso musí respektovat právo a ochránit dívky a mladé ženy před nucenými sňatky.
  • Vyzýváme vládu, aby zpřísnila prosazování zákazu nucených a předčasných sňatků a vybudovala více útočišť pro oběti.

Díky za upozornění...