Urgentní

POLICIE MI ZABILA BRÁCHU

Případ

Diskriminace   Jamajka publikován 3.10.2017

Jsem Shackelia. Měla jsem bratra. Před pár lety ho zastřelili policisti. Proč? Nevím. A chci to zjistit. Nedovolím, aby jim to jen tak prošlo. Ale oni vyhrožují a zastrašují. Potřebuju pomoct. Shackelia Jacksonová se nevzdává. Jejího bratra v roce 2014 zastřelili policisté a ona se snaží o to, aby se vše nezávisle prošetřilo. Policie měla v hledáčku „rastafariánsky vyhlížejícího“ podezřelého z loupeže a její bratr Nakiea tomuto popisu bohužel odpovídal. V jeho malé restauraci ho policisté našli a zastřelili. Zabití policií je na Jamajce až příliš obvyklým jevem, zvláště pak u mladých a nemajetných mužů. Během posledních deseti let jich bylo zabito okolo 2000. Shackelia byla však odhodlaná postavit se podfinancovanému a vlekoucímu se soudním systémem a bojovat za spravedlnost. Shromáždila desítky rodin, kterým taky zabili blízké a znásobila tak jejich volání po spravedlnosti. Policie odpověděla rozsáhlými raziemi v jejich komunitě, které načasovala tak, aby se kryly s termíny soudních řízení. Shackelii a její rodině vyhrožovali. Shackelia se však rozhodně nechce nechat umlčet. Jak sama říká, chování policie pouze posiluje její přesvědčení o tom, že dělá správnou věc. „Bojuji, protože nemám jinou možnost. Kdybych s tím přestala, jako bych povolila policii zabít další mé bratry.“

Aktuální počet podpisů: 3483

Připojit se k petici:

Souhlasím se zpracováním osobních údajů podle zásad o ochraně a zpracování osobních údajů Adresátům petice zasíláme pouze křestní jméno a první písmeno příjmení signatářů, bez jakýchkoliv kontaktních údajů.

Celé znění on-line petice, kterou posíláme adresátům.

Adresáti

Požadujeme

• aby vláda Jamajky ochránila Shackelii a zabezpečila spravedlnost pro všechny, kdo se stali obětí policie

Art For Amnesty - obrazy k prodeji