id

Kanada: Domorodí obyvatelé Peace River Valley

Případ

Násilná vystěhování   Kanada publikován 21.9.2016

Peace River Valley (Údolí řeky míru) v severovýchodní Britské Kolumbii v Kanadě je jednou z mála oblastí v regionu, která byla do značné míry zachována v původním stavu z hlediska přírodních zdrojů. Dane-Zaa, Cree, Métis a ostatní domorodí obyvatelé jsou na údolí závislí zejména kvůli rybolovu, sběru lesních plodů, posvátné medicíně a speciálním obřadům. Jejich předkové jsou v této zemi pohřbeni. Přehrada s objemem 8 miliard metrů kubických, známá jako Site C, by měla zaplavit více než 80 kilometrů Údolí řeky míru a více než 20 kilometrů přítoků. Výsledná 9330 hektarů velká nádrž by tak zaplavila stovky kulturních a historických památek, včetně hrobů. Federální a provinční vlády umožnily začít s výstavbou navzdory tomu, že legálnost vybudování přehrady zatím stále řeší soudy.

Článek publikován 11.6.2022

Site C: Pokročilá výstavba a nová jednání

Společnost B.C. Hydro dokončuje výstavbu přehrady Site C na řece Peace River. Uzavřela poslední čtyři smlouvy, které mají zajistit zahájení výroby elektřiny v roce 2025 za 16 miliard dolarů. Nyní jedná i s domorodými obyvateli a dalšími odpůrci přehrady.

Článek publikován 11.12.2017

Výstavba přehrady stále ohrožuje domorodé obyvatele

Amnesty International poukazuje na porušování lidských práv s tím, že plánovaná výstavba přehrady Site C porušuje pokyny OSN pro nucené vystěhování.

Aktuální počet podpisů: 4337 Náš cíl: 7000

Připojit se k petici:

Souhlasím se zpracováním osobních údajů podle zásad o ochraně a zpracování osobních údajů Adresátům petice zasíláme pouze křestní jméno a první písmeno příjmení signatářů, bez jakýchkoliv kontaktních údajů.

Celé znění on-line petice, kterou posíláme adresátům.

Adresáti

• Prime Minister of Canada The Right Honourable Justin Trudeau

Požadujeme

• Aby kanadské orgány zrušily nebo aspoň pozastavily veškerá povolení a souhlasy související s výstavbou přehrady Site C do doby, než budou veškeré právní otázky vyřešeny.

Díky za upozornění...