Urgentní
akce

AFP via Getty Images

Deset let vězení za uctění obětí masakru na náměstí Nebeského klidu

Případ

Chow Hang-tung je předsedkyně hongkongského uskupení demokratických organizací, které vzpomínkovou akci každoročně pořádají už desítky let. V souvislosti s touto akcí si odpykává ještě dva další nespravedlivé tresty za to, že pozvání na shromáždění sdílela na sociálních sítích.

Její obvinění se opírá o represivní zákon o národní bezpečnosti, který hongkongská správa přijala v roce 2020. Využívá ho k potlačení jakéhokoliv nesouhlasu s vládou komunistické Číny. Ruku v ruce s tím, jak čínská vláda eskaluje svoje zásahy proti svobodě projevu v Hongkongu, hrozí, že zásah na náměstí Nebeského klidu z roku 1989 bude vymazán z paměti lidí.

Tato vigilie je největší vzpomínkovou akcí na masakr, který se odehrál na pekingském náměstí Nebeského klidu začátkem června 1989, kdy byly po tvrdém zásahu armády zatčeny, zraněny a zabity tisíce protestujících. Demonstranti tehdy požadovali demokratizaci země a přijetí ekonomických reforem. Postavíte se s námi proti nespravedlivému trestu pro Chow Hang-tung?

Připojit se k petici:

Souhlasím se zpracováním osobních údajů podle zásad o ochraně a zpracování osobních údajů Adresátům petice zasíláme pouze křestní jméno a první písmeno příjmení signatářů, bez jakýchkoliv kontaktních údajů.

Celé znění on-line petice, kterou posíláme adresátům.

Adresáti

• Secretary for Justice (Ministr spravedlnosti) Paul Lam

Požadujeme

• Aby hongkongský ministr spravedlnosti zajistil stažení veškerých obvinění proti Chow Hang-tung a její bezpodmínečné propuštění.

Díky za upozornění...