Urgentní

© Amnesty International

Waleed Abu Al-Khair: Právník, ne terorista

Případ

Waleed Abu Al-Khair je obviněn z porušování kybernetického zákona kvůli nenásilnému využívání práva na svobodu slova a online aktivismu. Už mnohokrát ho zbili a týrali. Je to proslulý bojovník za lidská práva a právník vězněného bloggera a vězně svědomí Raífa Badawího.

Lidskoprávní advokát byl potrestán 15letým trestem odnětí svobody za to, že vyjádřil nesouhlas s potíráním odporu ve své zemi. Ačkoliv obhajoval mnoho pokojných obránců a aktivistů za lidská práva, včetně uvězněného bloggera Raifa Badawiho, obdržel trest vycházející z drakonického protiteroristického zákona.

Článek publikován 9.12.2019

Waleed Abu Al-Khair drží ve vězení hladovku

Waleed je ve vězení vystaven mučení a dalšímu špatnému zacházení.

Aktuální počet podpisů: 576 Náš cíl: 1000

Připojit se k petici:

Souhlasím se zpracováním osobních údajů podle zásad o ochraně a zpracování osobních údajů Adresátům petice zasíláme pouze křestní jméno a první písmeno příjmení signatářů, bez jakýchkoliv kontaktních údajů.

Celé znění on-line petice, kterou posíláme adresátům.

Adresáti

• The Custodian of the two Holy Mosques King Salman bin Abdul Aziz Al Saud

Požadujeme

• Aby vláda okamžitě a bezpodmínečně propustila Waleeda Abu al-Khaira a přestala uplatňovat zákon proti teroru k umlčení ochránců lidských práv a aktivistů.

Díky za upozornění...