Velká Británie

Výroční zpráva AI 2016/17: Po referendu o členství v Evropské unii došlo k prudkému nárůstu zločinů z nenávisti. Nový zákon týkající se sledování poskytl výzvědným službám a ostatním vládním úřadům významný nárůst možností, jak vnikat v masivním měřítku lidem do soukromí.

10.10.2017

Velká Británie: Amnesty odhalila nelegální obchod se zbraněmi s Jižním Súdánem v hodnotě 46 milionů dolarů vyjednaný přímo před očima úřadů

Zpráva zveřejněná dnes Amnesty International odhaluje, jakým způsobem fiktivní firma (tzv. „prázdná skořápka“) z centra londýnského West Endu posloužila jako prostředník v obrovských potenciálních obchodech se zbraněmi do válkou zničeného Jižního Súdánu a dalších zemí, a to díky mezerám v zákonech, které dělají z Velké Británie útočiště pro firmy zapojené do nelegálních převozů zbraní.

17.7.2016

Reakce Amnesty na Chilcotův report

Salil Shetty komentuje zjištění britské komise o (ne)oprávněnosti britského zásahu v Iráku v roce 2003.

11.5.2015

Mučení: Velká Británie musí prošetřit svou úlohu

Vydání usvědčující zprávy o mučení CIA ve Spojených státech odkrývá používání metod waterboardingu, tzv. rektálních infuzí, falešných poprav, odpírání spánku, držení v nepřirozených pozicích a další kruté a ponižující způsoby zacházení se zadrženými.