Zprávy z Amnesty

Všechny naše nejnovější zprávy o lidských právech.

Prohledávat obsah

nalezeno 3507 výsledků:

Článek publikován 12.6.2021

"Nezavírejme oči před tím, co se děje v Bělorusku." Projev ředitelky české Amnesty ze Staroměstského náměstí

Stovky lidí v pondělí 7. června na pražském Staroměstském náměstí protestovaly na podporu pronásledovaných lidí v Bělorusku. Mezi řečníky byla i vůdkyně běloruské opozice Svjatlana Cichanouská a ředitelka české Amnesty Linda Sokačová.

Článek publikován 11.6.2021

Ambasador/ka Maratonu psaní dopisů

Článek   Úspěch publikován 10.6.2021

Skvělá zpráva: vyšetřování uzavřeno, Anna je nevinná

Dne 19. května 2021 polské úřady oficiálně uzavřely vyšetřování zahájené v červnu 2020 proti obránkyni lidských práv Anně a dalšímu aktivistovi za "krádež a vloupání" v souvislosti s plakátovou kampaní, při níž došlo k výměně autobusových reklam za plakáty s informací, že vláda manipulovala se statistikami týkajícími se onemocnění COVID-19.

Případ publikován 9.6.2021

Dvacet let vězení za tweety, přiznání vynucené mučením. Pomůžete?

Abdulrahmán al-Sadhan, 37letý pracovník humanitární organizace Červený půlměsíc byl v dubnu 2021 odsouzen k dvaceti letům vězení kvůli sérii tweetů zveřejněných na Twitteru. Po propuštění z vězení nebude smět dalších dvacet let vycestovat ze země. Jeho přiznání byla vynucena mučením. Ve skutečnosti pouze uplatňoval své právo na svobodu projevu.

Článek publikován 7.6.2021

VIDEO: Amnesty podporuje obyvatele Myanmaru

Článek publikován 4.6.2021

Pratasevič donucen k vykonstruovanému "přiznání" v televizním přenosu

Dne 3. června se v televizním vysílání běloruský novinář Raman Pratasevič "přiznal" k organizaci masových nepokojů.

Art For Amnesty - obrazy k prodeji

Díky za upozornění...