Zprávy z Amnesty

Všechny naše nejnovější zprávy o lidských právech.

Prohledávat obsah

nalezeno 3453 výsledků:

Úspěch publikován 23.7.2021

Senát schválil odškodnění pro nezákonně sterilizované ženy. Byly jich tisíce

Po dlouhém úsilí obětí dnes Senát České republiky odhlasoval odškodnění tisíců romských žen, které byly v letech 1966 až 2012 nezákonně sterilizovány československými a následně českými orgány.

Zprávy publikován 22.7.2021

Sledování novinářů, obránců lidských práv i politiků. Amnesty odhaluje mezinárodní skandál

Na základě rozsáhlého vyšetřování úniku dat s 50 000 telefonními čísly, označenými za potenciální cíle sledování, vyšlo najevo, že byl spyware izraelské technologické firmy NSO Group používán k porušování lidských práv po celém světě. A to v obrovském měřítku.

Případ publikován 22.7.2021

Razie v sídlech nevládních organizací, zatýkání obránců lidských práv. Podpořme je!

Dne 14. července běloruská policie provedla razii v sídlech několika nevládních organizací a domech jejich čelních představitelů. Terčem policejních prohlídek byla i lidskoprávní organizace Vjasna, která monitoruje politické vězně v zemi a poskytuje jim například právní ochranu. Několik členů, mezi nimi Ales Bjaljacki, předseda Vjasny, právník organizace Uladzimir Labkovič, jeho partnerka Nina Labkovičová a místopředseda Vjasny, Valjantsin Stefanovič, bylo policií zatčeno a jsou ve vazbě.

Článek publikován 15.7.2021

Proběhne další slyšení v případu tureckých studentů Melike a Özgüra

V pátek 16.7. se uskuteční další slyšení v případu tureckých studentů Melike a Özgüra, kteří v kampusu Technické univerzity Blízkého východu (METU) v Ankaře od roku 2011 pravidelně pořádali Pride – akci na podporu LGBTI+ komunity.

Případ publikován 15.7.2021

Zákon o národní bezpečnosti v Hongkongu už poslal do vězení desítky lidí. Zastaňme se jich!

Od přijetí kontroverzního zákona o národní bezpečnosti v Hongkongu v červnu 2020 policie zatkla nejméně 118 lidí, 64 z nich bylo formálně obviněno a mohou jim hrozit až doživotní tresty odnětí svobody.

Článek publikován 14.7.2021

Ahmed Samir Santawy drží ve vězení hladovku

Egyptský student magisterského studia Ahmed Samir Santawy zahájil 23. června hladovku poté, co ho mimořádný soud odsoudil k čtyřletému trestu vězení za zveřejnění "falešných zpráv".

Art For Amnesty - obrazy k prodeji

Díky za upozornění...