Nahrajte fotku se vzkazem ministru Hamáčkovi

DEJME MU VĚDĚT, PROČ BY MĚLA VLÁDA ŘÍCT...

#taborNENIdomov

PŘIJETÍ DĚTSKÝCH UPRCHLÍKŮ

Napište na papír nebo jinou formou kreativně vyjádřete svůj vzkaz ministru vnitra Janu Hamáčkovi, vyfoťte se s tímto vzkazem a výslednou fotografii nahrajte do koláže.

Vaše fotovzkazy nejen vystavíme v této interaktivní koláži, ale také zajistíme jejich doručení těm, kteří o přijetí rozhodují. Ukažme jim, že je mnoho lidí, kteří chtějí pomáhat a osud těchto dětí jim není lhostejný.

Přidám svůj fotovzkaz

Děti, které přišly do Evropy bez doprovodu rodičů, patří k nejzranitelnějším skupinám. K 20.8. jich bylo v Řecku 4417 - 7,6% z nich bylo mladších 14 let. Řecko oficiálně požádalo země EU o pomoc s přijetím těchto dětí, jejichž ochranu a podporu není schopno kvůli zahlcení kapacit adekvátně zabezpečit.

Série požárů v září 2020 zničila tábor Moria v Řecku. Více než 12 000 žen, mužů a dětí zůstalo bez střechy nad hlavou. 407 z nich jsou děti bez rodičů. 10 evropských zemí nabídlo pomoc a přijetí uprchlíků na své území, některé dobrovolně přijímají děti bez doprovodu již od března.

Ačkoli i ČR byla požádána o pomoc s přijetím alespoň těch nejzranitelnějších dětí bez rodičů, tuto pomoc nadále důrazně odmítá. Dejme jim budoucnost!

Chci vědět více...

Tato stránka je určena těm, kteří nechtějí přihlížet humanitární krizi v uprchlických táborech v Řecku a rozhodli se proto apelovat na naši vládu, aby se ČR zapojila, pomohla a přijala alespoň část těch nejzranitelnějších. Pokud tento názor nesdílíte, tak vás žádáme, abyste pro vyjádření svého názoru použili jinou platformu. Děkujeme.