Nahrajte fotku se vzkazem ministru Hamáčkovi

DEJME MU VĚDĚT, PROČ BY MĚLA VLÁDA ŘÍCT...

#taborNENIdomov

PŘIJETÍ DĚTSKÝCH UPRCHLÍKŮ

Napište na papír nebo jinou formou kreativně vyjádřete svůj vzkaz ministru vnitra Janu Hamáčkovi, vyfoťte se s tímto vzkazem a výslednou fotografii nahrajte do koláže.

Vaše fotovzkazy nejen vystavíme v této interaktivní koláži, ale také zajistíme jejich doručení těm, kteří o přijetí rozhodují. Ukažme jim, že je mnoho lidí, kteří chtějí pomáhat a osud těchto dětí jim není lhostejný.

Přidám svůj fotovzkaz

V současné době 10 členských států EU plus Švýcarsko dobrovolně přijímá nezletilé děti bez doprovodu z řeckých táborů. Děti totiž patří k nejzranitelnější skupině a v táborech, kde jsou katastrofální podmínky, jsou jich tisíce, včetně 5099 dětí, které přišly do Řecka bez dospělého doprovodu. Řecko oficiálně požádalo země EU o pomoc s přijetím těchto dětí, jejichž ochranu není schopno kvůli zahlcení kapacit adekvátně zabezpečit. Český stát má dostatek prostředků na to, aby alespoň některým z těchto dětí zajistil bezpečné dětství. Dejme jim budoucnost!

Chci vědět více...

Tato stránka je určena těm, kteří nechtějí přihlížet humanitární krizi v uprchlických táborech v Řecku a rozhodli se proto apelovat na naši vládu, aby se ČR zapojila, pomohla a přijala alespoň část těch nejzranitelnějších. Pokud tento názor nesdílíte, tak vás žádáme, abyste pro vyjádření svého názoru použili jinou platformu. Děkujeme.