© Aaron Burden - Unsplash

Z ulice do školy

  Blog

Pozitivní lidskoprávní novinky Komentář od Pozitivní lidskoprávní novinky - zpracovala Mai Phuong Nguyen publikován 4.4.2017

Od 18 let jsou děti brány jako dospělí. V Kolumbii musí opustit sirotčinec a jsou vydány napospas ulici. Tam se z děvčat většinou stanou prostitutky. Andy Stein se pro tyto děti stal kouzelníkem. Dal jim totiž novou šanci na normální život. Založil jim školu.


Bývalý bankéř Andy Stein vyměnil kanceláře v Manhattanu za Kolumbii. Při své práci neustále cestoval a jeho pravidlem se stalo v každé zemi navštívit sirotčinec. Život mu ale změnila až chilská jeptiška, která mu prozradila, jak tyto děti po opuštění sirotčince končí na ulici. Pomáhat dětem se stalo jeho novým životním posláním. Vrátil se do New Yorku, přesvědčil jeho top klienty, právníky, aby mu pomohli založit charitu. Sehnal 40 000 dolarů na počítačové centrum v sirotčinci.

Říkají mu strýček kouzelník. „Kouzlo je nástroj“, říká Andy. „Je to způsob, jak dát dětem najevo, že dokážou zvládnout cokoliv na světě.“  I jeho škola se stala zázrakem. Děti se naučily používat počítač. Získaly nějakou dovednost.

Dnešní Orphaned Starfish Foundation má přes 50 počítačových center v 25 státech po celém světe, pomáhají přes 10 000 dětí, které čelily násilí a chudobě.

Zdroj: CNN