© Picsea - Unsplash

Dobrovolnice kolébají opuštěná miminka

  Blog

Pozitivní lidskoprávní novinky Komentář od Pozitivní lidskoprávní novinky - zpracovala Mai Phuong Nguyen publikován 27.4.2017

Díky dobrovolnicím v Nebrasce nemusejí opuštěná miminka v místní nemocnici procházet těžkostmi samy. „Kolébačky“ poskytují potřebnou lásku dětem, které už od začátku neměly štěstí.


Většina z dětí byla zneužívaná nebo je jejich rodiče zanechali na pospas jejich osudu. Bess Jensenová (73) jedna z prvních „kolébaček“ přišla do nemocnice před šesti lety. „Sama nemám děti, miminka mi pomáhají naplňovat potřebu, kterou má snad každá žena. Je mi jedno, jestli je černé nebo bílé, prostě je to moje dítě,“ říká Jensenová.  Dobrovolnice kolébají děti od novorozeňat až do 2 let. Jedno mají společné - potřebují lásku. 

Přestože jsou dětská práva obecně chráněna Úmluvou o právech dítě z roku 1989, stále jsou v současné době po celém světě masově porušována. Děti jsou v tomto směru mnohem zranitelnější než dospělí. Milióny dětí ve světě nemají přístup ke vzdělání, mnohé z nich jsou nuceny pracovat ve zdraví poškozujících podmínkách, statisíce jsou obchodovány a sexuálně zneužívány. I děti jsou zadržovány policií a vězněny v nelidských podmínkách, jsou mučeny, některé z nich dokonce čekají na popravu v celách smrti. Tisíce dětí jsou zabíjeny a mrzačeny v ozbrojených konfliktech. Milióny dětí jsou zneužíváním nebo extrémní chudobou nuceny žít na ulici nechané napospas dalších formám využívání. Naše dobrovolné hnutí Amnesty proti tomu bojuje. Ale bez dobrovolníků, smypatizantů a dárců to změnit nezvládneme. Staňte se ochráncem lidských práv a svobody i vy.

Zdroj: msn.com