Bezdomovec z Vermontu zachránil život řidiči po dopravní nehodě

  Blog

Pozitivní lidskoprávní novinky Komentář od Pozitivní lidskoprávní novinky zpracovala Mai Phuong Nguyen publikován 28.6.2017

Bezdomovec, který žil na kraji lesa těsně u dálnice ve Vermontu, se stal svědkem vážné automobilové nehody. Nezaváhal a ihned běžel řidiči na pomoc. Ten zůstal zaklíněný pod autem.


Na začátku května řidič kamionu Paul Bristol dostal infarkt. Zrovna řídil, vjel do protisměru a narazil do svodidel.

James Pocock, který žil u dálnice po několik měsíců, si vzpomíná na mraky prachu, když kamion narazil. Okamžitě se na místo rozběhl a našel Paula bez jakékoliv známky života. Bezdomovec věděl, jak se má zachovat a začal s oživováním. To se mu nakonec i povedlo.

„Pamatuji si, jak jsem se na Paula podíval a viděl jsem, jak lapá po dechu. To je to, co mi do teď zůstalo v hlavě,“ řekl James. „Stále jsem se snažil, i když oživení vypadalo beznadějně.“

James se před 20 lety živil jako hasič, kde se první pomoc také naučil. Jako malý kluk byl členem amerického Červeného kříže. Tam taky působil jako instruktor.

James se po incidentu stal součástí Paulovy rodiny. „Teď jsme se dokonce stali přáteli na Facebooku,“ říká s úsměvem Paul.

Zdroj: msn.com