Sezamová ulice bude vysílat pro děti uprchlíků ze Sýrie

  Blog

Pozitivní lidskoprávní novinky Komentář od Pozitivní lidskoprávní novinky - zpracovala Eliška Pohnerová publikován 15.3.2018


Americký dětský seriál putuje za dětmi syrských uprchlíků, aby jim pomohl se strachem a stresem z vysídlení. Americká show má dětem přinést naději a příležitost. Chce povzbudit mladé Syřany.

Téměř každý z nás si z dětství pamatuje proslulé Studio Kamarád. Jeho předlohou je americký televizní seriál pro děti s názvem Sesame Street (Sezamová ulice), který za pomocí plyšových loutek vzdělává dětské publikum. Je asi jen málo amerických dětí, které by tento zábavný pořád neznalo. Teď o něm získají povědomí i děti původem ze Sýrie.

Na začátku programu je grant ve výši 100 milionů dolarů, který přizpůsobí stávající obsazení show syrskému publiku. Seriál bude postaven na stejném vzdělávacím obsahu jako pro americké děti, zachová si své zaměření na vzdělanost a komunitu, ale dočká se i malých změn.

Zmíněný grant, který projektu dovolil vzniknout, je jedním z největších v humanitárních dějinách. Byl poskytnut Sesame workshopu a Mezinárodnímu záchrannému výboru, a to za jejich program, který si dává za cíl psychicky pozvednout děti uprchlíků v Jordánsku, Libanonu, Iráku a Sýrii.

Program bude dostupný na internetu nebo v rozvojových centrech prostřednictvím informační sítě IRC.

A jak má tento program zmírnit problémy Blízkého východu, migrační krize nebo přesídlení? Autoři mluví jasně: „Investice do budoucnosti dětí je investice do světa stability a míru pro nás všechny.“

Zdroj: Good News Network